Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

FRANKLAND, Charles Colville. Travels to and from Constantinople, in the years 1827 and 1828..., τ. Ι, Λονδίνο, Henry Colburn, 1829.

O Άγγλος ναύαρχος Charles Colville Frankland (1792-1876) πραγματοποίησε στα 1827, όταν ήταν ακόμη υπολοχαγός του ναυτικού, ένα δεκαπεντάμηνο ταξίδι από τη Βιέννη προς τη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολή και δημοσίευσε το χρονικό του αμέσως μετά την επιστροφή του.

Στο έργο του περιγράφεται, υπό μορφήν ημερολογίου, η διαδρομή από τη Βιέννη μέσω Ουγγαρίας, Τρανσυλβανίας, Βλαχίας και Βουλγαρίας μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου περιηγήθηκε τα μνημεία και τα αξιοθέατα στα περίχωρα. Στο ταξίδι της επιστροφής πέρασε τα Δαρδανέλλια και έφτασε στη Σμύρνη διασχίζοντας την Τρωάδα. Από τη Σμύρνη πήγε στο Ναύπλιο και στην Αθήνα, όπου συνάντησε τον Μαυροκορδάτο και τον Τρικούπη, και επισκέφτηκε την Αίγινα και τον Πόρο. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κύπρο, τη Συρία και την Αλεξάνδρεια και από τη Μάλτα και την Ιταλία κατέληξε πάλι στη Βιέννη.

Η έκδοση του χρονικού, που κοσμείται με χαρακτικά βασισμένα σε σχέδια του συγγραφέα, περιλαμβάνει επίσης γλωσσάρι για την αραβική γλώσσα και δρομοδείχτη για τους σταθμούς του ταξιδιού από τη Βιέννη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Συντάκτης: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (33)