Καθημερινή ζωή - Κοινωνία (2104 Θέματα)
Κυκλικός χορός Ελληνίδων με ενδυμασίες από διάφορες περιοχές. Στο 1: Ελληνίδα από τη Σμύρνη· στο 2: Γυναίκα της Πάτμου· στο 3: Γυναίκα από τη Xίο· στο 4 και το 6: Γυναίκα από τη Βουλγαρία· στο 5: Γυναίκα από την Tήνο και τα γύρω νησιά· στο 7: Νεαρή κοπέλα από τη Σμύρνη.
Η πλατεία Ατ-Μεϊντανί (At Meydanı) στη θέση του βυζαντινού Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης, και πομπή μουσουλμανικού γάμου, πιθανότατα κάποιου αξιωματούχου. Στο βάθος φαίνεται ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου Α΄καθώς και ο Τρίποδας των Πλαταιών από το ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς, τον οποίο μετέφερε στην νεοϊδρυθείσα πρωτεύουσα ο Κωνσταντίνος Α'.
Γενίτσαρος ερωτοτροπεί με νεαρή κοπέλα, έχοντας χαράξει το μπράτσο του σε ένδειξη της αγάπης του. Δίπλα του η Εβραία προξενήτρα. Τη σκηνή αυτή την παρακολούθησε, όπως γράφει, ο ίδιος ο συγγραφέας.
Φανταστική απεικόνιση ελληνικού γάμου. Ο συγγραφέας δανείζεται τις ανθρώπινες μορφές και τις ενδυμασίες από μια άλλη δημοφιλή έκδοση, αυτήν με τους ανθρώπινους τύπους από το Λεύκωμα του ζωγράφου Van Mour, η οποία είχε κυκλοφορήσει λίγα χρόνια νωρίτερα.
Φανταστική απεικόνιση της εξόδου των γυναικών του χαρεμιού στους κήπους του ανακτόρου με συνοδεία ευνούχων.