Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

[PALMER, Roger, Earl of Castlemaine]. Das von den Türcken auffs äusserst bedrangte, Aber: Durch die Christliche Waffen der heroischen Republic Venedig auffs tapfferst beschützte Candia..., Φρανκφούρτη, Wilhelm Serlin, 1669.

O Άγγλος ευγενής, πολιτικός και διπλωμάτης Roger Palmer, Earl of Castlemaine (1634-1705) προερχόταν από καθολική οικογένεια, σπούδασε στο Καίμπριτζ και εκλέχτηκε, στα 1660, μέλος του Κοινοβουλίου. Περιόδευσε στη Γαλλία και την Ιταλία, υπηρέτησε στον βενετικό στόλο και αργότερα επιφορτίστηκε να ενημερώσει τον βασιλιά Κάρολο Β΄ της Αγγλίας για τα γεγονότα του μακροχρόνιου Ενετο-οθωμανικού πολέμου στην Κρήτη.

Ο Palmer συνέταξε, εκτός των άλλων και μερικά δοκίμια θρησκευτικού περιεχομένου και συνέχισε τη σταδιοδρομία του ως διπλωμάτης, ενώ ως καθολικός διορίστηκε πρέσβης στο Βατικανό και αργότερα φυλακίστηκε στον Πύργο του Λονδίνου. Η σύζυγός του, Barbara Villiers, έμεινε γνωστή ως η επίσημη ερωμένη του βασιλιά Καρόλου Β΄ της Αγγλίας.

Οι αναφορές που έστελνε στον βασιλιά Κάρολο Β΄ και περιγράφουν την πολιορκία του Χάνδακα δημοσιεύτηκαν τρία χρόνια πριν από την πτώση του πολιτείας (1669) και μεταφράστηκαν στα φλαμανδικά και τα γερμανικά, ενώ επανεκδόθηκαν, στα 1669, στα γερμανικά. H συνταρακτική ιστορία της πιο μακρόχρονης πολιορκίας στην ιστορία όλων των πολέμων καταγράφηκε λεπτομερώς με πολλές αφηγήσεις από τους Χριστιανούς και παραδόθηκε αμέσως μετά την πτώση στο αναγνωστικό κοινό όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών. Στο συγκεκριμένο έργο η αφήγηση ξεκινά το 1646 και ανά έτος αναφέρεται σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις και αναλυτικότερα, ανά μήνα, στα γεγονότα των ετών 1667-1668. Στην έκδοση περιέχεται και επιστολή αυτόπτη μάρτυρα της περιόδου, ο οποίος περιγράφει και τις συνθήκες ζωής στην Κρήτη τη περίοδο αυτή.

Συντάκτης: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (9)