Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

ZUALLART, Jean. Il devotissimo viaggio di Gerusalemme fatto, & descritto in sei libri dal Sig. Giovanni Zuallardo, Cavaliero del Santiss Sepolcro di N.S. l'anno 1586..., Ρώμη, F. Zanetti & Gia Ruffinelli, MDLXXXVII [=1587].

Ο Βέλγος Jean Zuallart (1541-1634), δήμαρχος στην Ath της περιοχής Hainaut από το 1584 έως το 1634, πραγματοποίησε το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους στα 1586. Όταν βρέθηκε στη Ρώμη, στα 1585, συνοδεύοντας τον Philippe de Mérode, βαρόνο του Frentzen, στα ταξίδια του στην Ιταλία και τη Γερμανία, ο τελευταίος του πρότεινε το ταξίδι προς την Παλαιστίνη και ο Zuallart, επιθυμώντας να αυξήσει τα έσοδά του, έμαθε να σχεδιάζει μέσα σε τέσσερις μήνες, ώστε να εμπλουτίσει το χρονικό του με απεικονίσεις, πράγμα το οποίο και το διαφοροποίησε από τα παρεμφερή έργα ενώ πέτυχε έτσι και πολλές επανεκδόσεις.

Ο Ζuallart μαζί με άλλους ιερωμένους έφυγαν από τη Βενετία τον Ιούνιο του 1586 και ακολουθώντας το κλασικό θαλασσινό δρομολόγιο των προσκυνητών έφτασαν και περιηγήθηκαν τους Αγίους Τόπους και επέστρεψαν στη Βενετία τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το χρονικό του δημοσιεύτηκε το 1587 στη Ρώμη, μεταφράστηκε στα γερμανικά και τα γαλλικά και εμπλουτίστηκε στις επανεκδόσεις του. Οι ιστορικές και γεωγραφικές πληροφορίες, οι παραπομπές στους αρχαίους Έλληνες και Λατίνους συγγραφείς καθιστούν το έργο του Ζuallart έναν «ταξιδιωτικό οδηγό» για τους προσκυνητές με τολμηρή ειλικρίνεια και αμεσότητα.

Συντάκτης: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (53)