Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

BREUNING VON BUCHENBACH, Hans Jacob. Orientalische Reyß [...] , Στρασβούργο, Johann Carolo, 1612.

O Γερμανός Hans Jacob Breuning von Buchenbach (1552-1616), ως γόνος παλιάς οικογένειας ευγενών της Τυβίγγης, απέκτησε γνώσεις κλασικής παιδείας. Γνώρισε τον Jean Carlier de Pinon στο Παρίσι και στο Λονδίνο και πραγματοποίησαν μαζί, στα 1579, το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Με εφόδια εκδόσεις των αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων γεωγράφων καθώς και προγενέστερά τους ταξιδιωτικά χρονικά, έφυγαν από τη Βενετία στις 30 Απριλίου του 1579, και περνώντας από τα Ιόνια και τα νησιά του Αιγαίου έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουνίου του ιδίου έτους. Παρέμειναν στην οθωμανική πρωτεύουσα περίπου ένα μήνα και αφού επισκέφτηκαν την Αίγυπτο έφτασαν στους Αγίους Τόπους. Επέστρεψε στη Μασσαλία τον Δεκέμβριο του 1579.

Στα 1584 ανέλαβε καθήκοντα διοικητή και δικαστικού στην περιοχή Obervogt και στα 1595 ήταν επικεφαλής διπλωματικής αποστολής στη βασίλισσα Ελισάβετ Α´ της Αγγλίας.

Το ταξιδιωτικό του χρονικό, εμπλουτισμένο με πολλές ξυλογραφίες, δημοσιεύτηκε στα 1612. O Breuning ενδιαφέρεται για τις ιδιαιτερότητες των πληθυσμών που συνάντησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, είναι περιγραφικός και προσεκτικός παρατηρητής και αυτά τα στοιχεία διαφοροποιούν το χρονικό του από το αντίστοιχο του συνοδοιπόρου του.

Συντάκτης: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (55)