Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

REUILLY, Jean Baron de. Voyage en Crimée et sur les bords de la Mer Noire, pendant l'année 1803..., Παρίσι, Bossange, Masson et Besson, 1806.

O Γάλλος πολιτικός Jean baron de Reuilly (1780-1810), όπως σημειώνει ο ίδιος στον πρόλογο της έκδοσης, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στην Κριμαία, στα 1803, και δημοσίευσε τις εντυπώσεις από την παραμονή του εκεί, σε μια έκδοση την οποία αφιέρωσε στον βασιλιά της Γαλλίας. Οφείλει πολλές πληροφορίες, όπως γράφει, σε προγενέστερη παρεμφερή έκδοση από την οποία δανείζεται αρκετά αποσπάσματα. Στην Κριμαία συνάντησε τον P.S. Pallas, ο οποίος τον κατατόπισε και τον ενημέρωσε σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της περιοχής.

Το χρονικό του ταξιδιού του, που ξεκίνησε από την Αγία Πετρούπολη προς την Οδησσό και από εκεί στην Κριμαία, περιλαμβάνει τη γεωγραφική και φυσική περιγραφή της χερσονήσου, μια ιστορική αναδρομή, την πολιτική και οικονομική κατάσταση την περίοδο της κυριαρχίας των Ρώσων, λεπτομέρειες για τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των κατοίκων καθώς και την περιγραφή της Σεβαστούπολης. Στην έκδοση περιέχονται και πίνακες με τα νομίσματα της περιοχής που συνέλεξε, καθώς και πληροφορίες για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της Οδησσού, τις τιμές των προϊόντων στα 1803, ενώ παραθέτει επιπλέον λεπτομερή χάρτη του λιμένα της Σεβαστούπολης.

Συντάκτης: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (11)