Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

DU MONT, [Jean, Baron de Carlscroon]. Nouveau voyage du Levant, par le Sieur D. M. Contenant ce qu'il a vû de plus remarquable en Allemagne, France, Italie, Malthe, & Turquie..., Χάγη, Etienne Foulque, MDCXCIV [=1694].

Ο Γάλλος εκδότης Jean Dumont Baron de Carlscroon (1667-1727) γεννήθηκε στη Ρουέν, υπηρέτησε αρχικά ως στρατιωτικός στη Γερμανία, έπειτα για ένα διάστημα ως καθηγητής του δικαίου στην Ολλανδία και στη συνέχεια, αφού ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, εγκαταστάθηκε στην Αυστρία. Δημοσίευσε τα χρονικά των ταξιδιών του, τα οποία έγιναν πολύ δημοφιλή και πήρε τον τίτλο του επίσημου ιστοριογράφου του αυτοκράτορα Καρόλου ΣΤ΄.

Συνέταξε πολλά έργα, μεταξύ των οποίων ταξιδιωτικά υπό μορφή επιστολών, που περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των λαών στις χώρες που επισκέφτηκε, και άλλα πολιτικού και στρατιωτικού περιεχομένου. Ο Du Mont εξέδωσε επίσης από το 1692 έως το 1710 το «Lettres Ηistoriques», περιοδική έκδοση με δύο τεύχη κάθε χρόνο, για τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει εικονογράφηση με σπάνια και πρωτότυπα για την εποχή θέματα.

Συντάκτης: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (10)