Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

BROWN, Edward. A brief account of some travels in Hungaria, Servia, Bulgaria, Macedonia, Thessaly, Austria, Styria, Carinthia, Carniola, and Friuli..., Λονδίνο, T. R. for Benj. Tooke, 1673.

O Άγγλος γιατρός Edward Browne (1644-1708) σπούδασε στο Καίμπριτζ και στη γενέτειρά του, το Norwich. Είχε έντονη κοινωνική ζωή, ενώ παράλληλα μελετούσε ιατρική και βοτανική, λογοτεχνία και θεολογία. Μετά τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, αλλά σύντομα άρχισε να ταξιδεύει, και να επισκέπτεται μουσεία, εκκλησίες και βιβλιοθήκες της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Γερμανία). Από τη Βιέννη, όπου πιθανώς έμαθε ελληνικά, ταξίδεψε στα ορυχεία της Ουγγαρίας και, διασχίζοντας την Νότιοανατολική Ευρώπη έφτασε έως τη Λάρισα στη Θεσσαλία, όπου συνάντησε τον Μέγα Αυθέντη, τον Σουλτάνο. Επέστρεψε στην Αγγλία στα 1669, και σύντομα έγινε μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας.

Ο Browne δημoσίευσε τις περιηγήσεις του, κι επίσης συνέγραψε ένα έργο για την ιστορία των Κοζάκων και τις βιογραφίες του Θεμιστοκλή και του Σερτόριου. Διετέλεσε γιατρός του βασιλιά Καρόλου Β´ της Αγγλίας, κι άφησε πολλές χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με την επιστήμη του. Επίσης, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συναδέλφους του γιατρούς και φαρμακοποιούς. Πολλά από τα χειρόγραφά του φυλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο. Το χρονικό των περιηγήσεών του στη Θεσσαλία αποτελεί μοναδική και πολύτιμη πηγή για την περιοχή κατά το δεύτερο μισό του δεκάτου εβδόμου αιώνα.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (17)