Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

JOLY, Alexis Victor. Vues de la Grèce moderne, Lithographiées par A.J., accompagnées d'un texte descriptif, par E.L., Παρίσι, Imprimerie de Dondey-Dupré, MDCCCXXIV [=1824].

O Γάλλος ζωγράφος και λιθογράφος Alexis-Victor Joly (1798-1874) εμφανίστηκε με έργα του στο ετήσιο Salon του Παρισιού για πρώτη φορά στα 1817 και εξέθετε περιοδικά έως το 1870. Ξεκίνησε ως ζωγράφος και στη συνέχεια εργάστηκε κυρίως ως σχεδιαστής λιθογράφος αλλά εξακολούθησε να φιλοτεχνεί υδατογραφίες. Ζωγράφισε κυρίως ορεινά και δασικά τοπία των γαλλικών και ελβετικών Άλπεων, και λιγότερο τοπία της Ιταλίας και της Βρετάνης. Έργα του βρίσκονται σήμερα σε πολλά μουσεία της Γαλλίας καθώς και στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. όπως και σε βιβλιοθήκες της Γαλλίας και της Αυστραλίας.

Η παρούσα έκδοση περιέχει εννέα λιθογραφημένους πίνακες, εμπνευσμένους από το έργο του Βρετανού λογοτέχνη και ζωγράφου W. Haygarth (1814). Την εισαγωγή και τα επεξηγηματικά κείμενα υπογράφει κάποιος E.L. ενώ όλοι οι πίνακες συνοδεύονται από μικρά αποσπάσματα από τους : Οβίδιο, Αισχύλο, Κικέρωνα, Ηλιόδωρο, Μάρκου Λόλλιου, Ευριπίδη, Στράβωνα, Ομήρου αλλά και των περιηγητών G. Wheler και W. Haygarth.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (11)