Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

SANDRART, Jacob von. Kurtze und vermehrte Beschreibung von dem Ursprung, Aufnehmen, Gebiete und Regierung der weltberühmten Republik Venedig..., Νυρεμβέργη, Kupfferstechern und Kunst-Händlern, 1687.

Ο Γερμανός χαράκτης και ζωγράφος Jacob von Sandrart (1630-1708) άρχισε να μαθαίνει την τέχνη του χαράκτη κοντά σε θείο του στο Άμστερνταμ σε ηλικία δέκα ετών. Μετά τον γάμο του με κόρη χαράκτη δραστηριοποιήθηκε κυρίως στη Νυρεμβέργη. Από τα εννέα συνολικά παιδιά του, η μία κόρη του έγινε επίσης χαράκτρια. Παραγωγικότατος, με τετρακόσια ενυπόγραφα χαρακτικά, είναι γνωστός για τις προσωπογραφίες επιφανών πολιτών της Νυρεμβέργης αλλά και ως δημιουργός απόψεων πόλεων και χαρτών της Ευρώπης και της Αφρικής. Επίσης μνημονεύεται ως ο πρώτος διευθυντής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Νυρεμβέργης.

Στο έργο αυτό παραδίδονται πίνακες με κάστρα και τοποθεσίες, στην πλειοψηφία τους υπό βενετική κυριαρχία, στην ανατολική Μεσόγειο. Διακρίνουμε στα χαρακτικά επιρροές παρόμοιων δημοφιλών χαλκογραφιών που χρονολογούνται από τα τέλη του 15ου αιώνα (Ber. Von Breyndebach). Επίσης πολλές εικόνες αντιγράφουν πίνακες από τα έργα των V.M. Coronelli, J. Spon, T.Porcacchi και άλλων. Το βιβλίο του Sandrart εντάσσεται σε ένα σύνολο εκδόσεων οι οποίες εξήραν τις νίκες των Ενετών στον ΣΤ΄ Βενετο-οθωμανικό Πόλεμο (1684-1699).

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (65)