Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

PETITOT, Ennemond Alexandre. Mascarade à la grecque. D'apres les deseins origineaux tirès du cabinet de Monsieur le Marquis de Felino Premier Ministre de S.A.R..., Πάρμα, MDCCLXXI [=1771].

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ennemond Alexandre Petitot (1727-1801) γεννήθηκε στη Λυών και πέθανε στην Πάρμα. Σπούδασε αρχικά στην Ακαδημία της Αρχιτεκτονικής του Παρισιού, και στα 1746 μετέβη στην Ιταλία για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλική Ακαδημία της Ρώμης. Διετέλεσε καθηγητής στην Ακαδημία της Πάρμας, που ιδρύθηκε εκείνη την εποχή, και στα 1753 ανακηρύχθηκε πρώτος επίσημος αρχιτέκτονας της αυλής του Δούκα της Πάρμας. Ανέλαβε την ανακαίνιση πολλών δημόσιων κτιρίων της πόλης, και στα 1769 διοργάνωσε τις εορτές του γάμου του Δούκα με τη Μαρία-Αμελί των Αψβούργων και τη διακόσμηση της τελετής.

Η παρούσα έκδοση απεικονίζει μια χαριτωμένη σειρά από μεταμφιέσεις, οι οποίες βασίστηκαν στα πρωτότυπα σχέδια του εργαστηρίου του Μαρκησίου De Felino. Άνδρες και γυναίκες φορούν ενδυμασίες που συντίθενται από αρχιτεκτονικά μέλη αρχαίων ναών και αρχαιοελληνικά διακοσμητικά στοιχεία. Ο ίδιος ο συγγραφέας απεικονίζεται σε έναν πίνακα, ενδεδυμένος «κατά το ελληνικό ύφος».

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (10)