Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

FROMMEL, Carl. Ansichten aus Griechenland gestochen unter der Leitung von C. Frommel. Vues de la Grèce. Gravées sous la direction de C. Frommel, Καρλσρούη, Scotzniovsky [1830].

Ο Γερμανός τοπιογράφος και χαράκτης Carl Ludwig Frommel (1789-1863) σπούδασε στην Καρλσρούη επισκέφτηκε το Παρίσι και απέκτησε μεγάλη φήμη στην Ιταλία το 1812-17. Μετά από την επίσκεψή του στο Λονδίνο, στα 1824, εξοικειώθηκε με τις νέες τεχνικές χαρακτικής (ατσαλογραφία) και άνοιξε εργαστήριο στην Καρλσρούη.

Στο συγκεκριμένο Λεύκωμα δημοσιεύονται τριάντα αναπαραστάσεις έργων των Ch.R. Cockerell, H.W. Williams κ.ά. και μερικές που προέρχονται από την εικονογράφηση της έκδοσης του J.J. Barthélemy, "Le Voyage du jeune Anacharsis… " με συνοδευτικά κείμενα στα γερμανικά και τα γαλλικά και αποσπάσματα από την αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία (Παυσανία, Κικέρωνα, Όμηρο, Βιργίλιο, Οβίδιο, Στράβωνα, Πίνδαρο, Ηρόδοτο, Ησύχιο, Σοφοκλή). Περιλαμβάνονται απόψεις των περιοχών: Φιγάλεια, Πλαταιές, Ορχομενός, Θήβα, Άργος, Στροφάδες, Ακροκόρινθος, Κιθαιρώνας, Ακρόπολη των Αθηνών, Μαραθώνας, Ολυμπία, Παρνασσός, Δελφοί, Ελευσίνα, Λιβαδειά, Ακροκεραύνια Όρη, Ακαδήμεια Πλάτωνα, Κόρινθος, Γιάννενα, ενώ για τους αρχαίους ναούς στο Σούνιο και στην Αίγινα αναπαράγει τα λάθη που προγενέστεροι συγγραφείς παρέδωσαν για την ταύτισή τους.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (29)