Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

ADDISON, Charles Greenstreet. Damascus and Palmyra: A Journey to the East, with a Sketch of Syria, under Ibrahim Pasha, τ. I, Λονδίνο, Richard Bentley, 1838.

Ο Άγγλος νομικός και συγγραφέας Charles Greenstreet Addison (;-1866) ακολούθησε σταδιοδρομία δικηγόρου. Εκτός από το χρονικό του ταξιδιού του στην Ανατολή συνέταξε έργα νομικά αλλά και μια ιστορία του τάγματος των Ναϊτών.
Ο Addison ξεκίνησε το ταξίδι του τον Απρίλιο του 1835 και μέσω Μάλτας έφτασε στην Πάτρα. Συνέχισε προς τους Δελφούς και την Αθήνα, και περιηγήθηκε στην Αργολίδα, την Αίγινα και στην Κορινθία. Κατόπιν απέπλευσε για τη Σύρο, και μέσω Δήλου και Χίου έφτασε στη Σμύρνη. Αφού επισκέφθηκε την Τρωάδα, κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη. Τον Ιούνιο του 1835 τον βρίσκουμε στον Βόσπορο, την Προύσα και την ενδοχώρα της Μικράς Ασίας κοντά στα δυτικά παράλια. Έφυγε από τη Σμύρνη τον Σεπτέμβριο του 1835 και μέσω Σάμου και Ρόδου έφτασε στη Συρία, όπου επισκέφθηκε τη Δαμασκό, την Παλμύρα και το Μπάαλμπεκ στον σημερινό Λίβανο.
Στο χρονικό του, που δημοσιεύτηκε στα 1838, δείχνει ενδιαφέρον κυρίως για τις αρχαιότητες, τους πληθυσμούς που συναντά, την εξωτική όψη των πόλεων και τις φυσικές ομορφιές. Έχει συμβουλευτεί κείμενα προγενέστερων Άγγλων περιηγητών και σχολιάζει αρκετά δηκτικά τη βαυαρική μοναρχία στο Ελληνικό Κράτος. Οι πίνακες που κοσμούν το δίτομο έργο του βασίστηκαν σε σχέδια του W. Thackeray και λιθογραφήθηκαν από τον G.E. Madeley.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (6)