Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

BUSCH, Moritz, Dr. Bilder aus Griechenland, Nach der Natur gezeichnet von A. Löffler, Mit 18 Stahlstichen und 7 Holzschnitten, Τεργέστη, Julius Ohswaldt, 1870.

Τον 19ο αιώνα κυκλοφόρησαν πολλά καλλιτεχνικά περιοδικά με ταξιδιωτικό περιεχόμενο, πολλά χαρακτικά και συνοδευτικά κείμενα από καταξιωμένους μελετητές. Πολλά από αυτά κυκλοφορούσαν σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες ταυτόχρονα.

Η καλλιτεχνική αυτή έκδοση κοσμήθηκε με πίνακες του Γερμανού August Löffler και επεξηγηματικά κείμενα του Γερμανού Moritz Busch. Το αποτέλεσμα είναι ένα ευχάριστο περιγραφικό και αφηγηματικό κείμενο με προσωπικό ύφος, και με πίνακες, πολλούς με σπάνια θέματα, που ακολουθούν τον εικαστικό συρμό της εποχής.

Ο M. Busch πραγματοποίησε πολλά ταξίδια στην Ανατολή, που κράτησαν τουλάχιστον τρία χρόνια. Τα επεξηγηματικά κείμενα, διασκεδαστικά αλλά και κατατοπιστικά, αποδεικνύουν την εμπεριστατωμένη γνώση του συγγραφέα για τον χώρο. Ο Γερμανός ζωγράφος, χαράκτης και σχεδιαστής August Löffler ταξίδεψε το 1846 στην Ιταλία, το 1849 στην Αίγυπτο και στους Αγίους Τόπους, στην Ελλάδα στα 1853 και στο Μιλάνο και τη Βενετία στα 1856. Τα έργα του, κυρίως τοπία και απόψεις με μνημεία και αρχαιότητες, δημοσιεύτηκαν σε πολλά καλλιτεχνικά περιοδικά της εποχής.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (25)