Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

ANDREWS, Mottram, Lieutenant Colonel. A Series of Views in Turkey and the Crimea, from The Embarcation at Gallipoli to the Fall Of Sebastopol, Λονδίνο, Thomas McLean & Co, 1856.

O Άγγλος αντισυνταγματάρχης και ζωγράφος Mottran Andrews συμμετείχε στις επιχειρήσεις του Κριμαϊκού πολέμου (1853-1856). Αμέσως μόλις έληξαν οι εχθροπραξίες δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό έργο, στο οποίο απεικονίζονται διάφορες φάσεις του πολέμου από τη στιγμή που ο αγγλικός στόλος έφτασε στα Δαρδανέλια και ενώθηκε με τον γαλλικό έως και την πολιορκία της Σεβαστούπολης.

Μέσα από τους λιθογραφημένους πίνακες και τα επεξηγηματικά κείμενα που τους συνοδεύουν παρακολουθούμε τις εξελίξεις του πολέμου και κυρίως αντικρύζουμε τοπία, τοποθεσίες, μνημεία, πόλεις και κτίσματα σπάνια στην ταξιδιωτική εικονογραφία. Το Λεύκωμα θεωρείται μία από τις πρωιμότερες εκδόσεις πολεμικών ανταποκρίσεων. Τα σχέδια έγιναν από τον Andrews και λιθογραφήθηκαν από τον γνωστό χαράκτη Sutcliffe, ο οποίος εργάστηκε στο Λονδίνο και συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (16)