Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

EWALD, Mrs. Jerusalem and The Holy Land. Being a Collection of Lithographic Views and Native Costumes from Drawings Taken on the Spot, Λονδίνο, 1854.

H κυρία Ewald υπήρξε πιθανότατα σύζυγος του ιεραποστόλου Ferdinand Christian Ewald, ο οποίος έδρασε στην Παλαιστίνη κι εξέδωσε στα 1846 το “Journal of Missionary Labours in the City of Jerusalem”. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για τη ζωή της. Η παρούσα έκδοση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά λευκώματα με απόψεις της Παλαιστίνης και περιλαμβάνει πίνακες με απόψεις τοποθεσιών και ανθρώπινους τύπους πού φιλοτεχνήθηκαν εκ του φυσικού από την Ewald όταν περιηγήθηκε στους Άγιους Τόπους στα 1849. Μερικοί πίνακες συνοδεύονται από αποσπάσματα από τη Βίβλο και ειδικότερα τους Ψαλμούς. Οι πίνακες λιθογραφήθηκαν από τον διάσημο λιθογράφο William Simpson.

Ο William Simpson ήταν αρχικά τυπογράφος αλλά και σχεδιαστής ο ίδιος. Στα 1851 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και έγινε γνωστός από τα έργα του σχετικά με τον Κριμαϊκό πόλεμο (1854). Η βασίλισσα Βικτωρία τού παρήγγειλε πίνακες με την απεικόνιση της Μάχης του Μπαλακλάβα (Oκτώβριος 1854), καθοριστικής για την πολιορκία της Σεβαστούπολης αλλά και πίνακες που αναπαριστούσαν σημαντικά γεγονότα της βασιλείας της. Ο Simpson ταξίδεψε στην Ινδία στα 1859 και γύρισε με διακόσιες πενήντα ακουαρέλες. Συνεργάστηκε επίσης με τη δημοφιλή εικονογραφημένη εφημερίδα “Illustrated London News” και στα 1868 μετείχε στην εκστρατεία στην Αβησσυνία. Στα 1870-71 τον βρίσκουμε στην Κομούνα του Παρισιού και στα 1878 στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Στα 1874 έγινε μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου. Άφησε ένα τεράστιο έργο με εξαιρετικής ποιότητας λιθογραφίες, στην πλειοψηφία τους έγχρωμες.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (13)