Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

HAMILTON, Cospatrick Baillie. A Series of Views in the Mediterranean, Grecian Archipelago, Bosphorus and the Black Sea, from Sketches made during a Tour in 1855 & 1866, Λονδίνο, Day & Son, 1857.

Η έκδοση αποτελείται από μια σειρά απόψεων της Μεσογείου, του Αιγαίου, του Ιονίου, του Βοσπόρου, και της Μαύρης Θάλασσας που χαράχθηκαν από τον Vincent Brooks για λογαριασμό της εταιρείας Day & Son. Τα χαρακτικά βασίστηκαν στα πρωτότυπα σχέδια της Mary Baillie-Hamilton (το γένος Grove, †1897), συζύγου του ναυάρχου Cospatrick Baillie-Hamilton.

Η Hamilton επισκέφθηκε το Σοχούμι, το Βατούμ, την Τραπεζούντα, τη Σινώπη, την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τα Κύθηρα και τη Μάλτα. Τα δώδεκα χαρακτικά απεικονίζουν μεταξύ άλλων το τέμενος της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, άποψη του περάσματος της Γαρούνας στην Κέρκυρα (αγαπημένου τόπου εκδρομής των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, μαζί με τα ερείπια της αρχαίας Καλλιόπης στην Παλαιοκαστρίτσα και το όρος του Παντοκράτορα), τον κόλπο του Καψαλιού στα Κύθηρα, την Ακρόπολη των Αθηνών από την Πνύκα, το λιμάνι του Πειραιά, το Θέατρο Strada στη Βαλέττα της Μάλτας, και γενική άποψη του λιμανιού της Βαλέττας.

Σύνταξη: Νικόλας Νικολαΐδης

Θέματα (13)