Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

BURROW, Edward John. The Elgin Marbles with an abridged historical and topographical Account of Athens, … illustrated with forty Plates drawn and etched by the Author, Λονδίνο, James Duncan, 1837.

O Άγγλος συγγραφέας Edward John Burrow (1785-1861) σπούδασε στο Καίμπριτζ και στην Οξφόρδη και ανέλαβε από νωρίς (1810) εκκλησιαστικά καθήκοντα σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας, ενώ το 1827 διορίστηκε διευθυντής σε κολέγιο στο Έξετερ, από το οποίο παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα. Το 1835 ανέλαβε εφημέριος στο Γιβραλτάρ, και τελικά επέστρεψε στην Αγγλία όταν κλονίστηκε πια η υγεία του. Ήταν μέλος της Βασιλικής Εταιρείας και συνέγραψε κυρίως έργα θρησκευτικού περιεχομένου.

Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή έκδοση περιλαμβάνει μία ιστορική και τοπογραφική περιγραφή της Αθήνας, την Έκθεση της Επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων για τα Ελγίνεια Γλυπτά και ένα αναλυτικό Κατάλογο των γλυπτών αυτών, των αγγείων και άλλων αρχαιοτήτων σύμφωνα με το χειρόγραφο του Visconti. Το έργο κοσμείται με πολλά χαρακτικά (σε σχέδια και χάραξη του συγγραφέα), τα οποία απεικονίζουν τα Eλγίνεια Γλυπτά και άλλες αρχαιότητες από την Ακρόπολη.

Σύνταξη: Ιόλη Βιγγοπούλου

Θέματα (32)