Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

Εκκλησία της Αγία Ειρήνης (Κωνσταντινούπολη) (8 Θέματα)

Η Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη.

περισσότερα


Σαρκοφάγος μπροστά στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη.

περισσότερα


Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από το Πέρα (σημερινό Μπέιογλου). Στα αριστερά διακρίνεται η Χρυσόπολη (Σκούταρι) και η Χαλκηδόνα (Καντί Κιόι).

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης, πιθανότατα η Βοσπόρια Άκρα. Διακρίνεται η Αγία Σοφία και η Αγία Ειρήνη, αλλά δεν απεικονίζονται καθαρά τα βυζαντινά τείχη και το Παλάτι Τόπ Καπί.

περισσότερα


Άποψη της Πρώτης Αυλής, γνωστής και ως αυλής των Γενιτσάρων ή Αυλή Παρελάσεων, στο Ανάκτορο Τοπ Καπί. Αριστερά διακρίνονται η Αγία Ειρήνη και το οθωμανικό νομισματοκοπείο. Στο βάθος η Πύλη του Χαιρετισμού, γνωστή και ως Μέση Πύλη, η οποία οδηγεί στη Δεύτερη Αυλή του Ανακτόρου.

περισσότερα


Πανοραμική άποψη του Ανακτόρου Τοπ-Καπί από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα πρώτο επίπεδο διακρίνεται η Πρώτη Αυλή του ανακτόρου με την Αγία Ειρήνη στα αριστερά. Στο βάθος διακρίνεται η Πύλη του Χαιρετισμού, γνωστή και ως Μέση Πύλη, καθώς και Πύργος της Δικαιοσύνης (αριστερά), τμήμα του Ντιβανιού, και τα αυτοκρατορικά μαγειρεία (δεξιά).

περισσότερα


Ο Αρχιναύαρχος του οθωμανικού στόλου παρουσιάζεται στον Σουλτάνο. Στο βάθος διακρίνονται (από τα δεξιά προς τα αριστερά) το τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄, η Αγία Σοφία και η Αγία Ειρήνη.

περισσότερα


Άποψη της πρώτης αυλής, ή αυλής των Γενιτσάρων ή αυλής των Παρελάσεων, στο ανάκτορο Τοπ Καπί. Αριστερά διακρίνεται η Αγία Ειρήνη. Στο βάθος η Πύλη του Χαιρετισμού, γνωστή και ως Μέση Πύλη, η οποία οδηγεί στη δεύτερη αυλή του Ανακτόρου.

περισσότερα