Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Όρος του Μωυσέως (Gebel Mousa) / Αγία Κορυφή (8 Θέματα)

Η φλεγόμενη Βάτος του Μωυσή στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά.

περισσότερα


Εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης στο όρος Χωρήβ. Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία στο όρος Χωρήβ. Το σημείο στο οποίο ο Θεός μίλησε στον Μωυσή, στην Αγία Κορυφή ή Όρος του Μωυσέως (Gebel Mousa).

περισσότερα


Εκκλησία, και μουσουλμανικό τέμενος στο σημείο όπου κατά την παράδοση ο Θεός έδωσε τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές στον Μωυσή, στην Αγία Κορυφή ή Όρος του Μωυσέως (Gebel Mousa). Μονή των Τεσσαράκοντα. Η κορυφή της Αγίας Αικατερίνη στην οποία κατά την παράδοση οι Άγγελοι εναπέθεσαν το λείψανο της Αγίας.

περισσότερα


Το όρος Σινά, με τη μονή της Αγίας Αικατερίνης (Α). Το Όρος του Μωυσή (D). Στο πρώτο επίπεδο, οθωμανικό καραβάνι προσκυνητών στη Μέκκα.

περισσότερα


Εικ. 24. Το όρος Χωρήβ. Εικ. 25. Το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Εικ. 26. Άποψη της Σφίγγας στη νεκρόπολη της Γκίζας, στο Κάιρο. Εικ. 28. Χριστιανικός ναός κοντά στο Κάιρο. Εικ. 29. Οι πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο. Επιτύμβιες στήλες σε οθωμανικό νεκροταφείο στο Κάιρο. Εικ. 31. Ο βράχος Μεριμπάχ στο όρος Χωρήβ (πιθανότατα κορυφή του όρου Σινά). Σύμφωνα με το βιβλίο της Εξόδου, ο Μωυσής χτύπησε τον βράχο και ανάβλησε νερό. Εικ. 32. Το όρος Σινά με τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, και η κορυφή του Μωυσή (το όρος που κατα την παραάδοση ο Θεός παρέδωσε στον Μωυσή της Δέκα Εντολές).

περισσότερα


Εικ. 33. Άποψη του Όρους Σινά με το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (στο βάθος δεξιά). Η κορυφή του Μωυσή (στο κέντρο). Στο πρώτο επίπεδο το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" στους πρόποδες της κορυφής του Μωυσή.

περισσότερα


Η κορυφή του Μωυσή (το όρος όπου κατά την παράδοση ο Θεός παρέδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές), στο Σινά.

περισσότερα


Άποψη του Όρους Σινά με το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (στο βάθος δεξιά). Η κορυφή του Μωυσή (στο κέντρο). Στο πρώτο επίπεδο το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" στους πρόποδες της κορυφής του Μωυσή.

περισσότερα