Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

Αμφιθέατρο της Πούλα (24 Θέματα)

Χάρτης της Πούλα στην Κροατία.

περισσότερα


Άποψη της Πόλας (Pula), διακρίνεται στα αριστερά το ρωμαϊκό Αμφιθέατρο.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula) από τα δυτικά. Σλοβένες γυναίκες πλένουν τα ρούχα τους στη θάλασσα. Κάτοικοι της πόλης προσέρχονται για να φορτώσουν νερό ή να ποτίσουν τα ζώα τους σε πηγή που βρίσκεται κοντά στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο.

περισσότερα


Εσωτερική άποψη του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Πόλα (Pula). Επιδημία έχει πλήξει τα ερίφια της περιοχής με αποτέλεσμα να απαγορευτεί με διάταγμα η κατανάλωση αρνίσιου κρέατος. Σλαβόφωνοι βοσκοί έχουν καταφύγει στο εσωτερικό του αμφιθεάτρου με τα κοπάδια τους. Ένας μοναχός του Αγίου Αντωνίου ευλογεί και ραντίζει τα πρόβατα με αγίασμα, με αποτέλεσμα το κοπάδι να τρομάξει και τα σκυλιά να αρχίσουν να γαβγίζουν στον μοναχό. Στα δεξιά της εικόνας διακρίνονται όπλα, τα οποία σύμφωνα με τον συγγραφέα φέρουν κατά παράδοση πάντα μαζί τους οι Σλαβόφωνοι κάτοικοι.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Αναπαράσταση της δυτικής όψης. Εικ. 2. Εγκάρσια τομή.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Τομή εξωτερικού τοίχου. Εικ. 2. Κατά μήκος τομή του άνω τμήματος πλευρικού πύργου-αντηρίδας, όπου διακρίνονται ίχνη του κλιμακοστασίου. Εικ. 3. Εξωτερικά γείσα της κορυφής του πλευρικού πύργου-αντηρίδας . Εικ. 4 και 5. Σχέδιο και τομή του τοίχου που κύκλωνε την κονίστρα, σχηματίζοντας την εξέδρα.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Aμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Κάτοψη πύργου-αντηρίδας. Εικ. 2. Τομή εγκάρσια του πύργου-αντηρίδας. Εικ. 3. Τομή κατά μήκος του πύργου-αντηρίδας, με φανταστική αναπαράσταση του κλιμακοστασίου. Εικ. 4: Τομή του εξωτερικού τοίχου, των ερειπίων των κελιών και της εξέδρας.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Κάτοψη πεσσών του υπογείου τμήματος. Εικ. 2. Όψη του υπογείου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Όψη πεσσού και κορνίζας του υπογείου. Εικ. 2. Τομή πεσσού του υπογείου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Κάτοψη πεσσών και όψη της τοξοστοιχίας του πρώτου ορόφου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula), όψεις: Εικ. 1. Στυλοβάτης, βάση, παραστάδα, επίκρανο και επιστύλιο του πρώτου ορόφου. Εικ. 2. Στυλοβάτης της παραστάδας. Εικ.3. Το επίκρανο και η γένεση του αψιδόλιθου της αψίδας.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Κάτοψη πεσσοστοιχίας και όψη τοξοστοιχίας του δευτέρου ορόφου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Στυλοβάτης, βάση, παραστάδα, επίκρανο, επιστύλιο, γείσο και γείσο με γένεση του αψιδόλιθου, του δευτέρου ορόφου

περισσότερα


Εικ. 1: Κάτοψη της κιονοστοιχίας του τρίτου επιπέδου του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Πόλα (Pula), όπου σημειώνονται οι θέσεις των στύλων του υφασμάτινου στέγαστρου του θεάτρου. Εικ. 2: Όψη της κιονοστοιχίας όπου σημειώνονται (aa) ταυ αυλάκια για να φεύγει το νερό και (bb) βαθουλώματα όπου στηρίζονταν οι στύλοι του υφασμάτινου στέγαστρου του θεάτρου.

περισσότερα


Κιονοστοιχία του τρίτου επιπέδου του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Πόλα (Pula). Εικ. 1: Σχέδιο των υδρορροών. a: Οπές δοκοθηκών b: Πεσσός c: Ανοίγματα στο γείσο για τα στηρίγματα του υφασμάτινου στεγάστρου. d: Υδρορρόες. e: Τριγωνικά ανοίγματα για να φεύγει το νερό. Εικ. 2: Γείσα της κιονοστοιχίας. aa: Υδρορρόες. Εικ. 3: Τομή του γείσου διαμέσου των οπών για τα στηρίγματα του υφασμάτινου στεγάστρου. Εικ. 4: Τομή του πλίνθου με την υποδοχή για το στήριγμα του υφασμάτινου στεγάστρου.

περισσότερα


Άποψη της Πούλας στην Κροατία.

περισσότερα


Προμετωπίδα: Σύνθεση αρχαιοτήτων της Κροατίας. Στο πρώτο επίπεδο ο Ναός του Αυγούστου και της Ρώμης και το Αμφιθέατρο στην Πούλα. Στο βάθος δεξιά το Παλάτι του Διοκλητιανού στο Σπλιτ και η Αψίδα των Σεργίων στην Πούλα.

περισσότερα


Άποψη του λιμανιού της Πούλας στην Κροατία. Στα αριστερά το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης.

περισσότερα


Κάτοψη, πλάγια όψη, τομή καθ'ύψος και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες παραστάδας του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου στην Πούλα της Κροατίας.

περισσότερα


Άποψη του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου της Πούλας στην Κροατία.

περισσότερα


Άποψη του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου της Πούλας στην Κροατία.

περισσότερα


Άποψη της Πούλας στην Κροατία. Στα αριστερά το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης.

περισσότερα


Άποψη τμήματος των τειχών της Πούλας στην Κροατία. Στο βάθος το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης. Στα αριστερά το κάστρο. Στο κέντρο η Αψίδα των Σεργίων.

περισσότερα


Άποψη της Πούλας στην Κροατία. Στα αριστερά το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης. Στα δεξιά ο Ναός της Ρώμης και του Αυγούστου και ο Ναός της Δήμητρας, σήμερα τμήμα του δημαρχείου της Πούλας.

περισσότερα