Ναυπηγεία (23 Θέματα)
Γερανός και πλοίο στο ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης.
Ναυπηγείο κοντά στη Ροζέττα.
Άποψη του Ανακτόρου Αϊναλί Καβάκ και τμήματος των οθωμανικών ναυπηγείων στον Κεράτιο Κόλπο.
Τα Βενετικά νεώρια στα Χανιά.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης.
Άποψη των ναυπηγείων του Κασίμ Πασά από το Πέρα.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον λόφο Μπουλγκουρλού στη Χρυσόπολη, το σημερινό Σκούταρι. Στο πρώτο επίπεδο διακρίνονται δύο Ευρωπαίοι να συνομιλούν με Οθωμανούς, ο ένας εκ των οποίων είναι πιθανότατα ο ίδιος ο συγγραφέας, την ώρα που σχεδίαζε την άποψη του χώρου.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον πύργο του Λεάνδρου, κοντά στη Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντί Κιόι. Στο πρώτο επίπεδο αυτοκρατορικές λέμβοι αναχωρούν από το Ανάκτορο Τοπ Καπί. Στη μία διακρίνεται ο Σουλτάνος, ενώ στην άλλη Οθωμανοί Πρίγκιπες.
Άποψη του Κερατίου κόλπου από το Κοσμίδιο, το σημερινό Εγιούπ.
Άποψη του Καρά Αγάτς στον Κεράτιο κόλπο.
Άποψη του Αϊναλί Καβάκ στο Χασκιόι στη βορειοανατολική ακτή του Κερατίου κόλπου.
Άποψη των οθωμανικών ναυπηγείων του Κασίμ Πασά, στο βορειονατολικό τμήμα του Κερατίου κόλπου.
Άποψη των Οθωμανικών ναυπηγείων του Κασίμ Πασά από το Πέρα. Στα αριστερά διακρίνονται τα τεμένη, πρώτα του Σουλτάνου Μεχμέτ Β΄ και στο βάθος του Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ.
Άποψη του λιμανιού στα Γουβιά με τα ενετικά ναυπηγεία.
Χάρτης και άποψη της πόλης των Χανίων.
Εικ. 1. Άποψη του Πέρα. Εικ. 2. Το φρούριο Κελίμπια, στην ομώνυμη χερσόνησο, στην Τυνησία.
Τμήμα του πανοράματος της Κωνσταντινούπολης. Στα δεξιά διακρίνονται τα Ναυπηγεία του Κασίμ Πασά.
Άποψη των ναυπηγείων του Κασίμ πασά στην Κωνσταντινούπολη. Στο βάθος ο Πύργος του Γαλατά.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης: 1. Το Επταπύργιο Κάστρο. 3. Η περιοχή Φενέρ Μπαχτσέ. 4. Το λιμάνι του Καντί Κιόι. 5-6. Τα ανάκτορα του Σκούταρι. 7. Ο Πύργος του Λεάνδρου. 8. Το λιμάνι του Σκούταρι. 9-10. Η περιοχή του Τοπχανέ με την υπαίθρια αγορά. 11. Η περιοχή του Γαλατά και του Πέρα. 12. Τα ναυπηγεία του Κασίμ Πασά. 13. Το τέμενος της Σουλτάνας Βαλιντέ (ή Γενί Τζαμί). 14. Το ανάκτορο του Πορφυρογέννητου.
Εικ. 9. Χάρτης του Γιβραλτάρ. Εικ. 10. Ο αστερισμού του Σκορπιού. Εικ. 11. Ο σκούφος του Δόγη της Γένοβας. Εικ. 12. Σχέδιο της εσωτερικής σκάλας του κτηρίου της Αρσενάλ στη Γένοβα. Εικ. 13 και 14. Σπουδή του συγγραφέα αναφορικά με το φάσμα φωτός φακών διαφορετικού τύπου. Εικ. 15, 16 και 17. Εργαλεία απόσταξης υδραργύρου που ο συγγραφέας συνάτησε στην Ιταλία. Εργαλεία τέτοιου τύπου ήταν ευρέως διαδεδομένα κατά τον 17ο αιώνα στου κύκλους των Αλχημιστών.
Άποψη των Χανίων.
Χάρτης των Χανίων.
Τα ναυπηγεία της Γαρίτσας, περιοχής έξω από το βόρειο τείχος της Κέρκυρας, στην οποία σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονταν οι κήποι του Αλκίνοου, βασιλιά των Φαιάκων.