Εικόνες (13 Θέματα)
Καλόγριες αγιογράφοι στη Χίο.
Εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ από κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας.
Το εσωτερικό του Χορηγικού Μνημείου του Θρασύλλου (Παναγία η Σπηλιώτισσα) στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης.
Βυζαντινή εικόνα που βρέθηκε στα ερείπα της πόλης Σεφορίδος ή Διοκαισάρειας, σήμερα Τζιπορί.
Ανάγλυφο αγγέλου με τον θυρεό του μεγάλου μαγίστρου Εμερί ντ' Αμπουάζ, από την πύλη Ντ' Αμπουάζ. Οθωμανική επιγραφή από την ίδια πύλη [ Ένας είναι ο Θεός και προφήτης του ο Μωάμεθ]. Ανάγλυφο της Παρθένου με το βρέφος και τον θυρεό του μεγάλου Μαγίστρου Πιερ ντ'Ομπισόν που είχε βρεθεί στην εβραϊκή συνοικία και φυλασσόταν στη μονή των Φραγκισκανών στη Ρόδο (Παναγία της Νίκης). Θυρεός του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη από τη Μεσαιωνική πόλη. Λατινική επιγραφή «In convertendo inimicum meum retrorsum infirmabuntur et peribunt a facie tua» («ἐν τῷ ἀποστραφῆναι τὸν ἐχθρόν μου εἰς τὰ ὀπίσω, ἀσθενήσουσι καὶ ἀπολοῦνται ἀπὸ προσώπου σου» (Ψαλμοί Θ, 4)), που αναφέρεται στην πολιορκία της Ρόδου από τους Οθωμανούς.
Εικόνες: 1. Δέηση. 2. Ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ισίδωρος και ο Άγιος Δημήτριος.
Παναγία Βρεφοκρατούσα.
Εικόνα της Σταυρωσης από την εκκλησία της Παναγιάς στην Πέτρα, που βρισκόταν στον χώρο του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος στον Ιλισσό, Αθήνα.
H εικόνα της Παναγίας του Ιβέρ (Ματωμένη Βρεφοκρατούσα), αντίγραφο (17ος αι.) της εικόνας της Παναγίας Πορταϊτίσσας της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους. Η εικόνα φυλασσόταν στην Πύλη της Αναστάσεως, στη Μόσχα (σήμερα τμήμα της Κόκκινης Πλατείας), και σήμερα δεν σώζεται. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την περίοδο της εικονοκλασίας υπό τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, ένας στρατιώτης μαχαίρωσε τη Βρεφοκρατούσα στο μάγουλο, και εκείνη μάτωσε.
Εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας Τριχερούσας.
Εικόνες που είδε ο συγγραφέας στη Ρωσία.
Εικόνες ινδικών θεοτήτων που λατρεύουν οι Καλμούχοι, νομάδες του Καυκάσου.
Το εσωτερικό του Χορηγικού Μνημείου του Θρασύλλου (Παναγία η Σπηλιώτισσα) στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης.