Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Αδριανός (27 Θέματα)

Αναθηματική επιγραφή από τη Φασηλίδα προς τιμήν του Αυτοκράτορα Αδριανού.

περισσότερα


Νόμισμα του Αδριανού.

περισσότερα


Αρχαίο νόμισμα.

περισσότερα


Νόμισμα του Αδριανού.

περισσότερα


Λατινική επιγραφή στο Αδριάνειο Υδραγωγείο.

περισσότερα


Νομίσματα από το Ίλιον και την Αλεξάνδρεια Τρωάδα (σημερινό Εσκί Σταμπούλ).

περισσότερα


Τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Αδριανού.

περισσότερα


Η Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα. Στο βάθος ο Ναός του Ολυμπίου Διός.

περισσότερα


Ο ναός του Ολυμπίου Διός. Η οικοδόμηση του ναού ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π. Χ. αλλά ολοκληρώθηκε επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο μ. Χ. αιώνα.

περισσότερα


Το προστώο της δεξαμενής του Αδριάνειου Υδραγωγείου (Δεξαμενή) στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

περισσότερα


Εικ. 1 έως 4. Βιβλιοθήκη του Αδριανού: κάτοψη της δυτικής πλευράς, δυτική όψη, όψη θριγκού, άνοψη οροφής με λεπτομέρειες φατνωμάτων. Εικ. 5. Κάτοψη του περιβόλου και του ναού του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.

περισσότερα


Η Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα: Εικ. 1. Άνοψη του νοτίου πυλώνα. Εικ. 2. Άνοψη των βορείων κιόνων του ορόφου. Εικ. 3. Όψη δυτική της Πύλης. Εικ. 4 και 5. Τμήμα της όψης του θριγκού κάτω και άνω ορόφου.

περισσότερα


Άποψη τμήματος ρωμαϊκής σιταποθήκης, η οποία κατασκευάστηκε στα χρόνια του Αδριανού, στην Ανδριάκη (σήμερα Τσάι Αγζί), το λιμάνι των Μύρων (Ντεμρέ) της Λυκίας.

περισσότερα


Άποψη της Πύλης του Αδριανού στην Αθήνα. Κάτοψη του μνημείου. Κορινθιακά κιονόκρανα από την Πύλη του Αδριανού (Α), από το Πόρτιτσι στα περίχωρα της Νάπολης (Β) και από τη Σαλαμίνα της Κύπρου (C). Κάτοψη του Ναού του Ολυμπίου Διός (Ολυμπίειον) στην Αθήνα.

περισσότερα


Άποψη της Βιβλιοθήκης του Αδριανού στην Αθήνα. Κάτοψη του μνημείου.

περισσότερα


Μαρμάρινη στήλη στην οποία αναγράφεται νόμος του Αδριανού. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι βρήκε την επιγραφή αυτή δίπλα από το Ναό της Ρώμης και του Αυγούστου στην Ακρόπολη. Ο ίδιος όμως επισημαίνει ότι πρωτύτερα βρίσκονταν στο Πρυτανείο, στους πρόποδες του λόφου.

περισσότερα


Σύνθεση: Το προστώο του Υδραγωγείου του Αδριανού (Δεξαμενή), ο Παρθενώνας και στο βάθος διακρίνονται οι κίονες από τον Ναό του Ολυμπίου Διός.

περισσότερα


Η Βιβλιοθήκη του Αδριανού.

περισσότερα


Σύνθεση: Ο Ναός του Ολυμπίου Διός και στα αριστερά οθωμανικό νεκροταφείο δίπλα σε μουσουλμανικό τέμενος. Στο βάθος διακρίνεται η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και η Πύλη του Αδριανού.

περισσότερα


Εικ. 1. Όψη της κιονοστοιχίας της Βιβλιοθήκης του Αδριανού. Εικ. 2. Κάτοψη του Ναού του Ολυμπίου Διός. Εικ. 3. Κάτοψη του περιβόλου του ναού με τη μορφή ορθογώνιας στοάς. Εικ. 4. Όψη γωνιακού επιστυλίου και γείσου της Βιβλιοθήκης του Αδριανού. Εικ. 5. Άνοψη του γείσου της Βιβλιοθήκης του Αδριανού και λεπτομέρειες φατνωμάτων.

περισσότερα


Η Πύλη του Αδριανού: Εικ. 1. Όψη. Β. Όψη του θριγκού της αψίδας. C. Όψη του θριγκού του ορόφου της αψίδας. Εικ. 2. Άνοψη του νοτίου πυλώνα.Εικ. 3. Άνοψη των βορείων κιόνων του ορόφου. H Πύλη της Αρχηγέτιδος Αθηνάς: Εικ. 4. Πρόσοψη. D. Όψη τμήματος κίονα, θριγκού και γείσου. Ε. Όψη τμήματος κίονα και κιονόκρανου.

 

 

περισσότερα


Άποψη το Χορηγικού Μνημείου του Θρασύλλου (Παναγιά η Σπηλιώτισσα). Στα δεξιά διακρίνεται η Πύλη του Αδριανού και ο Ναός του Ολυμπίου Διός.

περισσότερα


Ο Ναός του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα. Στο βάθος διακρίνεται η Πύλη του Αδριανού και στα δεξιά η Ακρόπολη.

περισσότερα


Άποψη των τειχών της Αθήνας και της Ακρόπολης. Στα δεξιά ο Ναός του Ολυμπίου Διός.

περισσότερα


Άποψη της βιβλιοθήκης του Αδριανού με την Μεγάλη Παναγία. Αρχαίο ανάγλυφο από την Αθήνα.

περισσότερα


Ο Ναός του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα. Στο βάθος η Πύλη του Αδριανού.

περισσότερα


Άποψη της Αθήνας με την Πύλη του Αδριανού και το Ναό του Ολυμπίου Διός.

περισσότερα