Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Παλαιοχριστιανικά μνημεία (13 Θέματα)

Όψη και κάτοψη του περίκεντρου ναού των Αγίων Μαρκελλίνου και Πέτρου στη Ρώμη.

περισσότερα


Τομή και κάτοψη του βαπτιστηρίου της Ριέζ στην Προβηγκία.

περισσότερα


Ερείπια πρωτοχριστιανικής Βασιλικής χτισμένης πάνω σε ρωμαϊκό ναό στη Σελεύκεια της Κιλικίας. Στο βάθος, το Αρχαίο Θέατρο και το κάστρο της πόλης.

περισσότερα


Επιγραφές των πρώτων χριστιανικών αιώνων από τη Συρία.

περισσότερα


Το εσωτερικό της Σάντα Κονστάντσα, εκκλησίας του 4ου αιώνα, στη Ρώμη. Η εκκλησία αυτή ανεγέρθη από τον Κωνσταντίνο Α΄ στη μνήμη της κόρης του Κωνσταντίας.

περισσότερα


Κάτοψη της παλαιοχριστιανικής βασιλικής στη θέση Χάλασμα, κοντά στην κοινότητα Χρυσαυγή (παλαιότερα Βέλλιανη), στην Παραμυθία.

περισσότερα


Παλαιοχριστιανικές κατακόμβες στο χωριό Τρυπητή στη Μήλο.

περισσότερα


Άποψη του ναού της Επισκοπής στη Σίκινο.

περισσότερα


Κάτοψη της παλαιοχριστιανικής βασιλικής που οικοδομήθηκε πάνω από το εργαστήριο του Φειδία στην αρχαία Ολυμπία. Αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και σχεδιαστικές αποκαταστάσεις τμημάτων του εργαστηρίου και του ναού.

περισσότερα


Χριστιανικές κατακόμβες της Μήλου: όψη της εισόδου, τομή καθ' ύψος και κάτοψη.

περισσότερα


Άποψη των Θερμών του Διοκλητιανού στη Ρώμη. Τμήματα του αρχιτεκτονικού συμπλέγματος ανήκουν σήμερα στις εκκλησίες της Παναγίας και του Αγίου Βερνάρδου, αλλά και στο Εθνικό Μουσείο.

περισσότερα


Εκκλησία κοντά στην Παλαιόπολη, Κέρκυρα. Πρόκειται πιθανότατα για την παλαιοχριστιανική βασιλική της Παλαιοπόλης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Παναγία Αναφωνήτρια.

περισσότερα


Ο δρόμος προς το Κανόνι, Κέρκυρα. Στα δεξιά, η παλαιοχριστιανική βασιλική της Παλαιοπόλης, αφιερωμένη στην Παναγία Αναφωνήτρια.

περισσότερα