Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Τοιχογραφίες (14 Θέματα)

Η «Τοιχογραφία της Παριζιάνας» από την Κνωσσό.

περισσότερα


Τοιχογραφία με παράσταση ταυροκαθαψίων από την Κνωσσό (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).

περισσότερα


Η τοιχογραφία της Χορεύτριας από την Κνωσσό (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Δύο αγίες μεσολαβούν υπέρ του Μεγάλου Μαγίστρου Hélion de Villeneuve. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σκοτώνει τον δαίμονα. Σταυρός του Τάγματος των Ιπποτών της Ρόδου. Ο Άγιος Γεώργιος σκοτώνει τον δράκο.

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Σκηνές από τη ζωή της Παρθένου Μαρίας. Ιωαννίτες ιππότες με τους προστάτες αγίους τους.

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στηνΦιλέρημο της Ρόδου. Σκηνές από τη ζωή της Παρθένου Μαρίας. Ιωαννίτες ιππότες και παιδιά που προσεύχονται.

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Πάνω, τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Κάτω, θυρεός του τάγματος του αγίου Ιωάννη. Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπττιστής με τον αμνό. Αγία με προσκυνητή προστατευόμενός της. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σκοτώνει τον δαίμονα την ώρα που αυτός προσπαθεί να ανατρέψει τον ζυγό με τις καλές και τις κακές πράξεις του νεαρού ιππότη που γονατίζει μπροστά στον Αρχάγγελο. Κρήνη με φίδι και δύο περιστέρια, πιθανώς αλληγορία του βιβλικού «γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί.»

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Πάνω, τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Κάτω, πάνοπλα κρανία και θυρεοί του τάγματος. Ο Θάνατος νικάει ιππότη του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη.

περισσότερα


Τοιχογραφία από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Ανάσταση των νεκρών.

περισσότερα


Τοιχογραφία από τη Μεγάλη Τράπεζα της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος.

περισσότερα


Τομή καθ'ύψος και τοιχογραφίες εκκλησίας κοντά στη Μεθώνη.

περισσότερα


Το δωμάτιο στο αρμένικο μοναστήρι (πιθανότατα εκκλησία του Αγίου Ιακώβου) όπου κατέλυσε η ζωγράφος κατά την επίσκεψή της στην Ιερουσαλήμ.

περισσότερα


Ο τάφος της Αγίας Αικατερίνης στην ομώνυμη μονή στο όρος Σινά.

περισσότερα


Το εσωτερικό του παρεκκλησίου της Παναγίας Θεοσκεπάστου στην Τραπεζούντα.

περισσότερα