Αιγυπτιακές αρχαιότητες (59 Θέματα)
Ο ένας από τους δύο Οβελίσκους της Αλεξάνδρειας που ήταν γνωστοί και ως Οβελίσκοι της Κλεοπάτρας. Oι γρανιτένιοι οβελίσκοι από το Ασσουάν, της εποχής του φαραώ Τουτμοσί Γ' (Tuthmosis III), ήταν υψωμένοι στην Ηλιούπολη του Καΐρου. Μεταφέρθηκαν από τους Ρωμαίους στην Αλεξάνδρεια και από τα τέλη του 19ου αιώνα, βρίσκονται ο ένας στο Λονδίνο και ο άλλος στη Νέα Υόρκη.
Άγαλμα του αιγυπτιακού θεού Μπες ή Βησά από την Αμαθούντα της Κύπρου, σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης.
Άποψη και κάτοψη των ερειπίων του αιγυπτιακού λαβυρίνθου που αναφέρει ο Ηρόδοτος, κοντά στην Κροκοδειλόπολη (Αρσινόη) στο σημερινό Φαγιούμ.
Ανάγλυφα από στοά και θυσιαστήριο κοντά στον αιγυπτιακό λαβύρινθο που αναφέρει ο Ηρόδοτος, κοντά στην Κροκοδειλόπολη (Αρσινόη) στο σημερινό Φαγιούμ.
Απόψη του χώρου των πυραμίδων στη νεκρόπολη της Γκίζας. Κάτοψη και τομή του διαδρόμου στην Πυραμίδα του Χέοπα.
Κάτοψεις της κατακόμβης με ανθρώπινες ταφές (Α) και της κατακόμβης των Ιβίδων που περιέχει ταφές πτηνών (Β) στη Σακκάρα. Όψη τοίχου με ταφές από την κατακόμβη του Άπιδος (C). Όψη δύο Πυραμίδων από τη νεκρόπολη της Σακκάρα.
Κάτοψη των ερειπίων του αιγυπτιακού λαβυρίνθου που αναφέρει ο Ηρόδοτος, κοντά στην Κροκοδειλόπολη (Αρσινόη) στο σημερινό Φαγιούμ.
Όψη και κάτοψη κιονοστοιχίας από ναό στην Ερμούπολη τη Μεγάλη της Αιγύπτου, κοντά στο σημερινό Ελ Ασμουνέιν. Όψη και κάτοψη πύλης στην Αντινοόπολη.
Όψη και κάτοψη ναού από την Μικρά Απολλωνόπολη. (C). Κάτοψη και όψη ναού στις Θήβες. Κάτοψη ναού και γέφυρας στην αρχαία Κόπτο (σημερινό Κιφτ).
Κάτοψη και τομή του λατρευτικού χώρου του Άμμωνα Ρα στο Καρνάκ της Αιγύπτου (αρχαίες Θήβες). Όψεις πυλώνων του ιδίου χώρου.