Ανάγλυφα (329 Θέματα)
Ανάγλυφο από τη Μαντίνεια με παράσταση του μουσικού αγώνα του Απόλλωνα με τον Μαρσύα (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα). CURZON, Robert, Baron Zouche. Visits to Monasteries in the Levant, with an Introduction by D.G. Hogarth, Λονδίνο, Humphrey Milford, 1916.
Ανάγλυφο της Ελευσίνας, με τη Δήμητρα, την Περσεφόνη και τον Τριπτόλεμο (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα).
INWOOD, Henry William. The Erechtheion at Athens. Fragments of Athenian Architecture and a few Remains in Attica Megara and Epirus ..., Λονδίνο, W. Nicol for J. Carpenter & Son, ..., MDCCCXXVII [=1827]. .
Ανάγλυφο χορεύτριας από το αρχαίο θέατρο του Διονύσου στην Αθήνα. CANAYE, Philippe, Seigneur de Fresne. Le Voyage du Levant de Philippe du Fresne-Canaye (1573) publié et annoté par M.H. Hauser, Παρίσι, Ernest Leroux, MDCCCXCVII [=1897].
Τα ανάγλυφα που αναπαριστούν τους ανέμους στο Υδραυλικό Ρολόι του Ανδρονίκου Κυρρήστου (Πύργο των Αέρηδων).
Ανάγλυφα που παριστάνουν τους ανέμους από το Υδραυλικό Ρολόι του Ανδρονίκου Κυρρήστου (Πύργο των Αέρηδων).
1. Βάση και κιονόκρανο των κιόνων, θριγγός του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος. Η ζωφόρος ήταν ήδη κατεστραμμένη και το ανάγλυφο που απεικονίζεται προέρχεται από θραύσμα αναγλύφου που βρέθηκε στην Αθήνα και του οποίου οι διαστάσεις ταιριάζουν με το τμήμα που λείπει. 2. Απεικόνιση του τετάρτου του κίονα. 3. Απεικόνιση των αυλακιών του κίονα.
Ανάγλυφα των οχτώ ανέμων από τον Πύργο των Αέρηδων: 1. Βορέας (Βόρειος άνεμος) 2. Καικίας (βορειοανατολικός άνεμος) 3. Απηλιώτης (ανατολικός άνεμος) 4. Εύρως (νοτιοανατολικός άνεμος) 5. Νότος (Νότιος άνεμος) 6. Λίψ, (νοτιοδυτικός άνεμος) 7. Ζεφυρος( δυτικός άνεμος). 8. Σκίρων (βορειοδυτικός άνεμος).
Το κιονόκρανο, ο θριγκός και το γείσο του Χορηγικού Μνημείου του Λυσικράτη (Φανάρι του Διογένη). Διακρίνεται και τμήμα ανάγλυφου τρίποδα.
Ανάγλυφα του χορηγικού μνημείου του Λυσικράτους: Η συνάντηση του Διονύσου με τους Τυρρήνιους πειρατές.
Το χιττιτικό ανάγλυφο της τοποθεσίας Καραμπέλ, στον δρόμο από την πόλη Κεμάλ Πασά (Νυμφαίο) προς το Τορμπαλί. Αναφέρεται πρώτη φορά απο τον Ηρόδοτο, ο οποίος θεωρούσε ότι αναπαριστά τον Αιγύπτιο φαραώ Σέσωστρι Γ΄. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον Χιττίτη βασιλιά Ταρκασνάβα.
Αρχιτεκτονικά μέλη από το ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα. Το ένα με λεσβιακό κυμάτιο (ωοειδή σχήματα εναλλασσόμενα με λόγχες) και αστραγάλους και το άλλο με αστραγάλους (ημιωοειδή στοιχεία εναλλάξ με φακοειδή πλακίδια).