Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Όρος Σινά (26 Θέματα)

Η διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας. Ο Μωυσής παραλαμβάνει τις πλάκες του νόμου από τον Θεό στο όρος Σινά. Ο Μωυσής συντρίβει τις πλάκες του Νόμου βλέποντας τους Εβραίους να λατρεύουν το χρυσο βόδι.

περισσότερα


Οι πλάκες με τις δέκα εντολές.

περισσότερα


Απόψεις κορυφών στο όρος Σινά.

περισσότερα


Χάρτης της κορυφής του όρους Σινά. Χάρτης της περιοχής γύρω από την κορυφή του όρους Σινά. Απόψεις του επονομαζόμενου Βράχου του Ρεφιντίμ, σταθμού στην Έξοδο των Εβραίων σύμφωνα με τη Βίβλο.

περισσότερα


Επιγραφές από το όρος Σινά.

περισσότερα


Επιγραφές από το όρος Σινά. Επιγραφή από τη βάση ενός από τα κολοσσιαία αγάλματα του Αμένωφι Γ΄ (Κολοσσοί του Μέμνονα) στις Θήβες της Αιγύπτου.

περισσότερα


Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά: όψη, τομή και κάτοψη του Ιερού ναού και της Μονής.

περισσότερα


Βράχος από το παρεκκλήσιο με τα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά, στον οποίο πιστεύεται ότι διαγράφεται η μορφή της Αγίας.

περισσότερα


Ο βράχος του Μωυσή στο όρος Σινά.

περισσότερα


Άποψη του όρους Σινά με την μονή της Αγίας Αικατερίνης και άλλες μονές και παρεκκλήσια.

περισσότερα


Χαράγματα προσκυνητών στο όρος Σινά.

περισσότερα


Ο Jacob Breuning και ο συνταξιδιώτης του Jean Carlier de Pinon με τον συνοδό τους στο ταξίδι τους από την Αίγυπτο προς της Παλαιστίνη. Είναι ντυμένοι με οθωμανικές ενδυμασίες αλλά έχουν φορέσει καπέλα με φαρδύ γείσο ως προσκυνητές. Αντίστοιχα ο συνοδός τους φέρει ράβδο προσκυνητή στο ένα χέρι και ροζάριο με σταυρό στο άλλο.

περισσότερα


Εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης στο όρος Χωρήβ. Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία στο όρος Χωρήβ. Το σημείο στο οποίο ο Θεός μίλησε στον Μωυσή, στην Αγία Κορυφή ή Όρος του Μωυσέως (Gebel Mousa).

περισσότερα


Εκκλησία, και μουσουλμανικό τέμενος στο σημείο όπου κατά την παράδοση ο Θεός έδωσε τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές στον Μωυσή, στην Αγία Κορυφή ή Όρος του Μωυσέως (Gebel Mousa). Μονή των Τεσσαράκοντα. Η κορυφή της Αγίας Αικατερίνη στην οποία κατά την παράδοση οι Άγγελοι εναπέθεσαν το λείψανο της Αγίας.

περισσότερα


Φρούριο Σαρακηνών με πηγές στα περίχωρα του όρους Σινά.

περισσότερα


Εικ. 1. Άποψη του όρους Σινά από την Ερυθρά Θάλασσα. Εικ. 2. Ο βράχος Μεριμπάχ. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, πρόκειται για τον βράχο από τον οποίο ανέβλυσε νερό όταν τον ακούμπησε με τη ράβδο του ο Μωυσής, κατά την Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο. Εικ. 3, 4. Κορυφές του όρους Σινά. Εικ. 5. Το όρος Θαβώρ. Εικ. 6. Το όρος Κάρμηλο.

περισσότερα


Το όρος Σινά, με τη μονή της Αγίας Αικατερίνης (Α). Το Όρος του Μωυσή (D). Στο πρώτο επίπεδο, οθωμανικό καραβάνι προσκυνητών στη Μέκκα.

περισσότερα


Εικ. 24. Το όρος Χωρήβ. Εικ. 25. Το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Εικ. 26. Άποψη της Σφίγγας στη νεκρόπολη της Γκίζας, στο Κάιρο. Εικ. 28. Χριστιανικός ναός κοντά στο Κάιρο. Εικ. 29. Οι πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο. Επιτύμβιες στήλες σε οθωμανικό νεκροταφείο στο Κάιρο. Εικ. 31. Ο βράχος Μεριμπάχ στο όρος Χωρήβ (πιθανότατα κορυφή του όρου Σινά). Σύμφωνα με το βιβλίο της Εξόδου, ο Μωυσής χτύπησε τον βράχο και ανάβλησε νερό. Εικ. 32. Το όρος Σινά με τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, και η κορυφή του Μωυσή (το όρος που κατα την παραάδοση ο Θεός παρέδωσε στον Μωυσή της Δέκα Εντολές).

περισσότερα


Εικ. 33. Άποψη του Όρους Σινά με το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (στο βάθος δεξιά). Η κορυφή του Μωυσή (στο κέντρο). Στο πρώτο επίπεδο το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" στους πρόποδες της κορυφής του Μωυσή.

περισσότερα


Εικ. 34. Ψάρι της Αιγύπτου. Eιk. 35. Ορθόδοξος ιερέας με επίσημα άμφια για τον εορτασμό του Πάσχα. Εικ. 36. Διακοσμητικό ράβδου ορθόδοξου ιερέα. Εικ. 31. Η Εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης στο Όρος Χωρήβ. Εικ. 32. Αντλία νερού σε νερόμυλο κοντά στο Σινά. Εικ. 33. Άζυμο ψωμί.

περισσότερα


Χάρτης του ταξιδιού του συγγραφέα από το Κάιρο στη Βηρυτό.

περισσότερα


Άποψη της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

περισσότερα


Το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

περισσότερα


Ο τάφος της Αγίας Αικατερίνης στην ομώνυμη μονή στο όρος Σινά.

περισσότερα


Άποψη του Όρους Σινά με το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (στο βάθος δεξιά). Η κορυφή του Μωυσή (στο κέντρο). Στο πρώτο επίπεδο το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" στους πρόποδες της κορυφής του Μωυσή.

περισσότερα


Ο συγγραφέας προσεύχεται ενώπιον της Αγίας Αικατερίνης στη μονή της αγίας στο όρος Σινά.

περισσότερα