Όρος Σινά (26 Θέματα)
Η διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας. Ο Μωυσής παραλαμβάνει τις πλάκες του νόμου από τον Θεό στο όρος Σινά. Ο Μωυσής συντρίβει τις πλάκες του Νόμου βλέποντας τους Εβραίους να λατρεύουν το χρυσο βόδι.
Χάρτης της κορυφής του όρους Σινά. Χάρτης της περιοχής γύρω από την κορυφή του όρους Σινά. Απόψεις του επονομαζόμενου Βράχου του Ρεφιντίμ, σταθμού στην Έξοδο των Εβραίων σύμφωνα με τη Βίβλο.
Επιγραφές από το όρος Σινά. Επιγραφή από τη βάση ενός από τα κολοσσιαία αγάλματα του Αμένωφι Γ΄ (Κολοσσοί του Μέμνονα) στις Θήβες της Αιγύπτου.
Βράχος από το παρεκκλήσιο με τα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά, στον οποίο πιστεύεται ότι διαγράφεται η μορφή της Αγίας.
Ο Jacob Breuning και ο συνταξιδιώτης του Jean Carlier de Pinon με τον συνοδό τους στο ταξίδι τους από την Αίγυπτο προς της Παλαιστίνη. Είναι ντυμένοι με οθωμανικές ενδυμασίες αλλά έχουν φορέσει καπέλα με φαρδύ γείσο ως προσκυνητές. Αντίστοιχα ο συνοδός τους φέρει ράβδο προσκυνητή στο ένα χέρι και ροζάριο με σταυρό στο άλλο.
Εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης στο όρος Χωρήβ. Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία στο όρος Χωρήβ. Το σημείο στο οποίο ο Θεός μίλησε στον Μωυσή, στην Αγία Κορυφή ή Όρος του Μωυσέως (Gebel Mousa).
Εκκλησία, και μουσουλμανικό τέμενος στο σημείο όπου κατά την παράδοση ο Θεός έδωσε τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές στον Μωυσή, στην Αγία Κορυφή ή Όρος του Μωυσέως (Gebel Mousa). Μονή των Τεσσαράκοντα. Η κορυφή της Αγίας Αικατερίνη στην οποία κατά την παράδοση οι Άγγελοι εναπέθεσαν το λείψανο της Αγίας.
Εικ. 1. Άποψη του όρους Σινά από την Ερυθρά Θάλασσα. Εικ. 2. Ο βράχος Μεριμπάχ. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, πρόκειται για τον βράχο από τον οποίο ανέβλυσε νερό όταν τον ακούμπησε με τη ράβδο του ο Μωυσής, κατά την Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο. Εικ. 3, 4. Κορυφές του όρους Σινά. Εικ. 5. Το όρος Θαβώρ. Εικ. 6. Το όρος Κάρμηλο.
Το όρος Σινά, με τη μονή της Αγίας Αικατερίνης (Α). Το Όρος του Μωυσή (D). Στο πρώτο επίπεδο, οθωμανικό καραβάνι προσκυνητών στη Μέκκα.
Εικ. 24. Το όρος Χωρήβ. Εικ. 25. Το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Εικ. 26. Άποψη της Σφίγγας στη νεκρόπολη της Γκίζας, στο Κάιρο. Εικ. 28. Χριστιανικός ναός κοντά στο Κάιρο. Εικ. 29. Οι πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο. Επιτύμβιες στήλες σε οθωμανικό νεκροταφείο στο Κάιρο. Εικ. 31. Ο βράχος Μεριμπάχ στο όρος Χωρήβ (πιθανότατα κορυφή του όρου Σινά). Σύμφωνα με το βιβλίο της Εξόδου, ο Μωυσής χτύπησε τον βράχο και ανάβλησε νερό. Εικ. 32. Το όρος Σινά με τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, και η κορυφή του Μωυσή (το όρος που κατα την παραάδοση ο Θεός παρέδωσε στον Μωυσή της Δέκα Εντολές).
Εικ. 33. Άποψη του Όρους Σινά με το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (στο βάθος δεξιά). Η κορυφή του Μωυσή (στο κέντρο). Στο πρώτο επίπεδο το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" στους πρόποδες της κορυφής του Μωυσή.
Εικ. 34. Ψάρι της Αιγύπτου. Eιk. 35. Ορθόδοξος ιερέας με επίσημα άμφια για τον εορτασμό του Πάσχα. Εικ. 36. Διακοσμητικό ράβδου ορθόδοξου ιερέα. Εικ. 31. Η Εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης στο Όρος Χωρήβ. Εικ. 32. Αντλία νερού σε νερόμυλο κοντά στο Σινά. Εικ. 33. Άζυμο ψωμί.
Άποψη του Όρους Σινά με το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (στο βάθος δεξιά). Η κορυφή του Μωυσή (στο κέντρο). Στο πρώτο επίπεδο το "Παρεκκλήσιο της Φλεγόμενης Βάτου" στους πρόποδες της κορυφής του Μωυσή.