Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Άθλοι του Θησέα (6 Θέματα)

Τέσσερις μετόπες της νότιας πλευράς του ναού του Ηφαίστου (Θησείο). Εικ. 7. Ο Θησέας σκοτώνει τον Μινώταυρο. Εικ. 8. Ο Θησέας με τον ταύρο του Μαραθώνα. Εικ. 9 και 10. Ο Θησέας θανατώνει τον Περιφήτη και τον Σίνη τον Πιτυοκάμπτη.

περισσότερα


Τέσσερις μετόπες της βόρειας πλευράς του ναού του Ηφαίστου (Θησείο). Εικ. 11,12,13: Ο Θησέας εξοντώνει τον Σκίρωνα, τον Κερκύονα και τον Προκρούστη. Εικ. 14: Ο Θησέας σκοτώνει τον χοίρο του Κρομμύωνος.

περισσότερα


Τέσσερις μετόπες της ανατολικής πλευράς του ναού του Ηφαίστου (Θησείο). Εικ. 16: Ο Ηρακλής με τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη. Εικ. 17, 18: Ο Ηρακλής και τα μήλα των Εσπερίδων.

περισσότερα


Τα γλυπτά της ζωφόρου του πρόναου του ναού του Ηφαίστου (Θησείο): Η μάχη του Θησέα με τους Παλλάδες.

περισσότερα


1. 'Οψη τμήματος της ανατολικής πρόσοψης του Ναού του Ηφαίστου (Θησείο). Στις μετόπες απεικονίζονται οι άθλοι του Ηρακλή. Στη βόρεια και τη νότια πλευρά απεικονίζονται οι άθλοι του Θησέα. 2. Κάθετη τομή της μετόπης και της ζωφόρου του Ναού του Ηφαίστου (Θησείο). 3. Η ανατολική και δυτική ζωφόρος του Ναού του Ηφαίστου (Θησείο). Στην ανατολική απεικονίζεται η μάχη του Θησέα και των Παλλαντιδών. Στη δυτική απεικονίζεται η Κενταυρομαχία.

περισσότερα


Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο: Σχεδιαστική αποκατάσταση και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες μελών του θριγκού του πρόναου, μαζί με λεπτομέρεις επίκρανου και βάσης παραστάδας και κίονα. Στη ζωφόρο, σκηνή από τους Άθλους του Θησέα.

περισσότερα