Προποντίδα (Θάλασσα του Μαρμαρά) (49 Θέματα)
Χάρτης του Ελλησπόντου, της Θρακικής Χερσονήσου και τμήματος της Τρωάδας.
Άποψη των Πριγκιπονήσων από τη μονή της Αγίας Τριάδος στη Χάλκη.
Η μονή του Αγίου Γεωργίου του Κρημνού στη Χάλκη.
Χάρτης της Προποντίδας και των στενών του Βοσπόρου.
Χάρτης της Προποντίδας και των στενών του Βοσπόρου.
Ερείπια βυζαντινού οικοδομήματος στον οικισμό Παλάτια της Προκοννήσου (σήμερα Μάρμαρα Αντασί).
Δεντρογαλιά.
Άποψη των στενών των Δαρδανελίων και της Προποντίδας. Στο πρώτο επίπεδο διακρίνονται τα νέα Κάστρα της Ευρώπης και της Ασίας, τα οποία δεν σώζονται σήμερα, καθώς επίσης και τα φρούρια Σουλτανιγίε και Κιλίτ Μπαχίρ στην ευρωπαϊκή και ασιατική ακτή αντίστοιχα. Στο βάθος διακρίνεται η Κωνσταντινούπολη και ο Όλυμπος της Βιθυνίας, όρος στα νότια της Προύσας.
Χάρτης της Προποντίδας.
Χάρτης του Ελλησπόντου.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από το Καράκιοϊ.
Χάρτης των Στενών των Δαρδανελίων.
Χάρτης της περιοχής της Πανόρμου και των Προκοννήσων, στην Προποντίδα.
Ο Ελλήσποντος και η Προποντίδα.
Χάρτης της Κωνσταντινούπολης.
Το Επταπύργιο κάστρο, πίσω από τη Χρυσεία Πύλη (Αλτίν Καπί για του Οθωμανούς). Στο βάθος φαίνεται η Αγία Σοφία και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄.
Πανοραμική άποψη της Προποντίδας από τον Πύργο Μπεγιαζίτ στην ομώνυμη πλατεία της Κωνσταντινούπολης, στη θέση της οποίας βρισκόταν ο Φόρος του Θεοδοσίου. Στο πρώτο επίπεδο διακρίνεται το τέμενος του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β΄, ενώ στο βάθος η Αγία Σοφία, το τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄και η εκκλησία των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, σήμερα τέμενος της Μικρής Αγίας Σοφίας.
Χάρτης της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου. Στην ένθετη παράσταση η κάτοψη της Βοσπορίας Άκρας (Sarayburnu).
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από το Δάσος του Βελιγραδίου, στη βορειοδυτική ακτή του Βοσπόρου.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον Κάλαμο ή Φαναράκι, το σημερινό Φενέρ Μπαχτσέ.
Χάρτης της περιοχής της Προποντίδας.
Χάρτης της Κωνσταντινούπολης και των γύρω περιοχών και θαλασσών της.
Άποψη της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από τα νότια. Στα αριστερά διακρίνεται η Κρήνη του Σουλτάνου Αχμέτ Γ΄ενώ στο βάθος το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄, τα βυζαντινά τείχη και η Προποντίδα (Θάλασσα του Μαρμαρά).
Πανοραμική άποψη τμήματος της Βοσπόριας Άκρας από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα αριστερά διακρίνεται η Σχολή που ίδρυσε ο Σουλτάνος Αμπτνούλ Μετζίτ, ενώ στο βάθος το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄, οι οβελίσκοι του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης και η Προποντίδα.
Πανοραμική άποψη του Ανακτόρου Τοπ-Καπί από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα πρώτο επίπεδο διακρίνεται η Πρώτη Αυλή του ανακτόρου με την Αγία Ειρήνη στα αριστερά. Στο βάθος διακρίνεται η Πύλη του Χαιρετισμού, γνωστή και ως Μέση Πύλη, καθώς και Πύργος της Δικαιοσύνης (αριστερά), τμήμα του Ντιβανιού, και τα αυτοκρατορικά μαγειρεία (δεξιά).
Πανοραμική άποψη τμήματος του Ανακτόρου Τοπ Καπί από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα πρώτο επίπεδο διακρίνεται η Κρήνη του Σουλτάνου Αχμέτ Γ΄ενώ στο βάθος τα Πριγκηπόνησα.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από τον Γαλατά. Στα αριστερά διακρίνεται η Χαλκηδόνα, σήμερα Καντί Κιόι, ενώ στα δεξιά η Αγία Σοφία και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από την Προποντίδα. Διακρίνοται η Αγία Σοφία, το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄ και τα Βυζαντινά Τείχη.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης.
Εικ. 1. Άποψη της Καλλίπολης. Εικ. 2. Άποψη της Κωνσταντινούπολης.