Βοσπόρια Άκρα (Sarayburnu) (55 Θέματα)
Η Βοσπόρια Άκρα, η Αγία Σοφία και ο Κεράτιος κόλπος από τον Πύργο του Γαλατά.
Γενική άποψη της Βοσπόριας Άκρας.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από το Πέρα (σημερινό Μπέιογλου). Στα αριστερά διακρίνεται η Χρυσόπολη (Σκούταρι) και η Χαλκηδόνα (Καντί Κιόι).
Πανοραμική άποψη του παραθαλάσσιου Παλατιού του Μπεσίκτας (Διπλοκιόνιο), στη θέση του οποίου κατασκευάστηκε το νέο ανάκτορο του Σουλτάνου, το Ντολμά Μπαχτσέ.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από το Καράκιοϊ.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από τον Γαλατά.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από τον Γαλατά.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης, πιθανότατα η Βοσπόρια Άκρα. Διακρίνεται η Αγία Σοφία και η Αγία Ειρήνη, αλλά δεν απεικονίζονται καθαρά τα βυζαντινά τείχη και το Παλάτι Τόπ Καπί.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τη Χρυσόπολη, σήμερα Σκούταρι (Üsküdar).
Η αυτοκρατορική λέμβος με τον Σουλτάνο εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο.
Το Επταπύργιο κάστρο, πίσω από τη Χρυσεία Πύλη (Αλτίν Καπί για του Οθωμανούς). Στο βάθος φαίνεται η Αγία Σοφία και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον λόφο Μπουλγκουρλού στη Χρυσόπολη, το σημερινό Σκούταρι. Στο πρώτο επίπεδο διακρίνονται δύο Ευρωπαίοι να συνομιλούν με Οθωμανούς, ο ένας εκ των οποίων είναι πιθανότατα ο ίδιος ο συγγραφέας, την ώρα που σχεδίαζε την άποψη του χώρου.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον πύργο του Λεάνδρου, κοντά στη Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντί Κιόι. Στο πρώτο επίπεδο αυτοκρατορικές λέμβοι αναχωρούν από το Ανάκτορο Τοπ Καπί. Στη μία διακρίνεται ο Σουλτάνος, ενώ στην άλλη Οθωμανοί Πρίγκιπες.
Άποψη του Κερατίου κόλπου από το Κοσμίδιο, το σημερινό Εγιούπ.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από το Πέρα, πιθανότατα από το κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον λόφο Μπουλγκουρλού στη Χρυσόπολη, το σημερινό Σκούταρι. Στο βάθος διακρίνονται η Βοσπόρια Άκρα και το Πέρα.
Η Τέταρτη Αυλή του Ανακτόρου Τοπ Καπί. Αριστερά διακρίνεται το Περίπτερο της Βαγδάτης.
Άποψη της Βοσπόριας άκρας από το Καρά Κιοϊ. Στο βάθος διακρίνονται τα Πριγκηπόνησα, ενώ στα αριστερά η Χαλκηδόνα (σήμερα Καντί Κίοι) και ο Πύργος του Λεάνδρου.
Ο Πύργος του Γαλατά. Στο βάθος διακρίνεται η Βοσπόρια Άκρα και η Αγία Σοφία.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από το λιμάνι της Χρυσόπολης, σήμερα Σκούταρι.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τη Χρυσόπολη, το σημερινό Σκούταρι.
Χάρτης της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου. Στην ένθετη παράσταση η κάτοψη της Βοσπορίας Άκρας (Sarayburnu).
Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τη Χρυσόπολη (σήμερα Σκούταρι). Στα αριτερά διακρίνεται η Χαλκηδόνα (σημερινό Καντί Κιόι) ενώ στο βάθος δεξιά η Βοσπόρια Άκρα.
Πανοραμική άποψη τμήματος της Βοσπόριας Άκρας από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα αριστερά διακρίνεται η Σχολή που ίδρυσε ο Σουλτάνος Αμπτνούλ Μετζίτ, ενώ στο βάθος το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄, οι οβελίσκοι του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης και η Προποντίδα.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από τον Γαλατά. Στα αριστερά διακρίνεται η Χαλκηδόνα, σήμερα Καντί Κιόι, ενώ στα δεξιά η Αγία Σοφία και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄.
Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από την Προποντίδα. Διακρίνοται η Αγία Σοφία, το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄ και τα Βυζαντινά Τείχη.
Άποψη της Κωνσταντινούπολης.
Χάρτης της Κωνσταντινούπολης.