Νεκροπόλεις (27 Θέματα)
Οι κατακόμβες Κόμ ελ-Σοκάφα (Kom el-Shoqafa) στην Αλεξάνδρεια (Νεκρόπολη), όπως χαρτογραφήθηκαν από τους Γάλλους την εποχή των ναπολεοντείων πολέμων.
1. Τμήμα της πρόσοψης αψίδας εισόδου ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου στην νεκρόπολη της Φούρκια, κοντά στο Χαλέπι, με ανάγλυφο που απεικονίζει τον Απόλλωνα και τη Δήμητρα. 2.Τμήμα της πρόσοψης αψίδας εισόδου ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου στη νεκρόπολη της Φούρκια, με ανάγλυφο που απεικονίζει τον Ερμή και τη Φήμη. 3.Τμήμα της πρόσοψης αψίδας εισόδου ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου στη νεκρόπολη της Φούρκια, με ανάγλυφο που απεικονίζει τη θεότητα Ceres (Δήμητρα) και την Αθηνά. 4.Τμήμα της πρόσοψης αψίδας εισόδου ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου στη νεκρόπολη της Φούρκια, με ανάγλυφο με τη μορφή ιερέα. 5. Φανταστική απεικόνιση οικοδομήματος στην Αλ Μπάρα, κοντά στο Χαλέπι. 6. Ανάγλφο που βρίσκεται στην είσοδο της βιβλιοθήκης της Εταιρείας Λεβάντε (ή Εταιρεία της Ανατολής) στο Χαλέπι.
Όψεις, τομές και κατόψεις ταφικών μνημείων από τη νεκρόπολη της Άλινδας (σημερινό Καρπουζλού) στη Μικρά Ασία.
Άποψη κλιμακωτής πυραμίδας (μασταμπάς), πιθανότατα του Φαραώ Ζοσέρ, στη νεκρόπολη της Σακκάρα στην Αίγυπτο.
Άποψη της νεκρόπολης της Ιεράπολης. Διακρίνεται περιηγητής που προσπαθεί να διαβάσει επιγραφή σε ταφικό μνημείο.
Άποψη ταφικών μνημείων στην περιοχή μεταξύ του Κιζ Καλεσί (αρχαίας Κωρύκου) και του Αγιάς (αρχαίας Ελαιούσας Σεβαστής). Η νεκρόπολη κατοικούνταν από ημινομαδικούς πληθυσμούς, πιθανώς Τουρκομάνους.
Τα φοινικικά ταφικά μνημεία που είναι γνωστά ως αλ-Μαγαζίλ, στην είσοδο ταφικού συγκροτήματος της νεκρόπολης του Αμρίτ στη Συρία.
1. Λιθόκτιστη γέφυρα κοντά στη νεκρόπολη της Παντάλικα στη Σικελία. 2. Η νεκρόπολη της Παντάλικα στη Σικελία, κοντά στη θέση της αρχαίας Ερβησσού.
Άποψη του Καΐρου από τα ανατολικά. Στο βάθος διακρίνεται το τέμενος του Μοχάμεντ Άλι και οι Πυραμίδες της νεκρόπολης της Γκίζας.
Οι πυραμίδες της νεκρόπολης της Γκίζας στο Κάιρο. Στο πρώτο επίπεδο ο Πρίγκιπας της Ουαλίας (διάδοχος του βρετανικού θρόνου) κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο.