Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Αμφιθέατρα (46 Θέματα)

Ερείπια ρωμαϊκού αμφιθεάτρου στην Πέργαμο.

περισσότερα


Χάρτης της Πούλα στην Κροατία.

περισσότερα


Άποψη της Βερόνας. Το Αμφιθέατρο της Βερόνας.

περισσότερα


Άποψη της Πόλας (Pula), διακρίνεται στα αριστερά το ρωμαϊκό Αμφιθέατρο.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula) από τα δυτικά. Σλοβένες γυναίκες πλένουν τα ρούχα τους στη θάλασσα. Κάτοικοι της πόλης προσέρχονται για να φορτώσουν νερό ή να ποτίσουν τα ζώα τους σε πηγή που βρίσκεται κοντά στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο.

περισσότερα


Εσωτερική άποψη του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Πόλα (Pula). Επιδημία έχει πλήξει τα ερίφια της περιοχής με αποτέλεσμα να απαγορευτεί με διάταγμα η κατανάλωση αρνίσιου κρέατος. Σλαβόφωνοι βοσκοί έχουν καταφύγει στο εσωτερικό του αμφιθεάτρου με τα κοπάδια τους. Ένας μοναχός του Αγίου Αντωνίου ευλογεί και ραντίζει τα πρόβατα με αγίασμα, με αποτέλεσμα το κοπάδι να τρομάξει και τα σκυλιά να αρχίσουν να γαβγίζουν στον μοναχό. Στα δεξιά της εικόνας διακρίνονται όπλα, τα οποία σύμφωνα με τον συγγραφέα φέρουν κατά παράδοση πάντα μαζί τους οι Σλαβόφωνοι κάτοικοι.

περισσότερα


Κάτοψη του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Πόλα (Pula). ΑΑ: Η αρένα ΒΒ: Η εξέδρα CC: Ο χώρος όπου βρίσκονταν τα καθίσματα των θεατών. DD: Ο χώρος όπου βρίσκονταν τα κλουβιά των ζώων. ΕΕ: Κλιμακοστάσια.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Αναπαράσταση της δυτικής όψης. Εικ. 2. Εγκάρσια τομή.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Τομή εξωτερικού τοίχου. Εικ. 2. Κατά μήκος τομή του άνω τμήματος πλευρικού πύργου-αντηρίδας, όπου διακρίνονται ίχνη του κλιμακοστασίου. Εικ. 3. Εξωτερικά γείσα της κορυφής του πλευρικού πύργου-αντηρίδας . Εικ. 4 και 5. Σχέδιο και τομή του τοίχου που κύκλωνε την κονίστρα, σχηματίζοντας την εξέδρα.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Aμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Κάτοψη πύργου-αντηρίδας. Εικ. 2. Τομή εγκάρσια του πύργου-αντηρίδας. Εικ. 3. Τομή κατά μήκος του πύργου-αντηρίδας, με φανταστική αναπαράσταση του κλιμακοστασίου. Εικ. 4: Τομή του εξωτερικού τοίχου, των ερειπίων των κελιών και της εξέδρας.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Κάτοψη πεσσών του υπογείου τμήματος. Εικ. 2. Όψη του υπογείου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Εικ. 1. Όψη πεσσού και κορνίζας του υπογείου. Εικ. 2. Τομή πεσσού του υπογείου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Κάτοψη πεσσών και όψη της τοξοστοιχίας του πρώτου ορόφου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula), όψεις: Εικ. 1. Στυλοβάτης, βάση, παραστάδα, επίκρανο και επιστύλιο του πρώτου ορόφου. Εικ. 2. Στυλοβάτης της παραστάδας. Εικ.3. Το επίκρανο και η γένεση του αψιδόλιθου της αψίδας.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Κάτοψη πεσσοστοιχίας και όψη τοξοστοιχίας του δευτέρου ορόφου.

περισσότερα


Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Πόλα (Pula): Στυλοβάτης, βάση, παραστάδα, επίκρανο, επιστύλιο, γείσο και γείσο με γένεση του αψιδόλιθου, του δευτέρου ορόφου

περισσότερα


Εικ. 1: Κάτοψη της κιονοστοιχίας του τρίτου επιπέδου του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Πόλα (Pula), όπου σημειώνονται οι θέσεις των στύλων του υφασμάτινου στέγαστρου του θεάτρου. Εικ. 2: Όψη της κιονοστοιχίας όπου σημειώνονται (aa) ταυ αυλάκια για να φεύγει το νερό και (bb) βαθουλώματα όπου στηρίζονταν οι στύλοι του υφασμάτινου στέγαστρου του θεάτρου.

περισσότερα


Κιονοστοιχία του τρίτου επιπέδου του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Πόλα (Pula). Εικ. 1: Σχέδιο των υδρορροών. a: Οπές δοκοθηκών b: Πεσσός c: Ανοίγματα στο γείσο για τα στηρίγματα του υφασμάτινου στεγάστρου. d: Υδρορρόες. e: Τριγωνικά ανοίγματα για να φεύγει το νερό. Εικ. 2: Γείσα της κιονοστοιχίας. aa: Υδρορρόες. Εικ. 3: Τομή του γείσου διαμέσου των οπών για τα στηρίγματα του υφασμάτινου στεγάστρου. Εικ. 4: Τομή του πλίνθου με την υποδοχή για το στήριγμα του υφασμάτινου στεγάστρου.

περισσότερα


Άποψη, τομές και κάτοψη του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου στα αρχαία Γάβαλα της Συρίας, στη σημερινή Τζάμπλε (Jableh).

περισσότερα


Άποψη του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου της Λούκα (Lucca).

περισσότερα


Άποψη του Ρωμαϊκού Αμφιθεάτρου στη Λούκα.

περισσότερα


Άποψη του Αμφιθεάτρου της Πομπηίας.

περισσότερα


Χάρτης της Πούλας (στην αρχαιότητα Πόλαι), στη χερσόνησο της Ίστριας.

περισσότερα


Άποψη του αμφιθεάτρου της Ιεράπολης. Στο πρώτο επίπεδο, ερείπια μιας στοάς.

περισσότερα


Άποψη της Πούλας στην Κροατία.

περισσότερα


Αρχαιότητες από την Ποσειδωνία: 1. Εξωτερική όψη πύλης. 2. Εσωτερική όψη πύλης. 3. Κάτοψη του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. 4. Κάτοψη πύλης. 5. Κιονόκρανα από το χώρο των ανασκαφών. 6. Αρχαία νομίσματα.

περισσότερα


Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Βερόνας.

περισσότερα


Εικ. 1 και 2.Τομή καθ' ύψος και κάτοψη του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου στο ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος στη Σπάρτη. Εικ. 3 - 6. Κατόψεις ρωμαϊκών λουτρών, Σπάρτη.

περισσότερα


Εικ. 1. Κάτοψη του ναού του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο. Εικ. 2. Άποψη του ναού του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο. Εικ. 3. Κάτοψη του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου κοντά στην αρχαία Κόρινθο.

περισσότερα


Το Αμφιθέατρο Καστρένσε στη Ρώμη.

περισσότερα