Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική (456 Θέματα)
Αθήνα. Η Καμαρόπορτα (Πύλη του Αδριανού) και οι στύλοι του Ολυμπιείου Διός. Δυτική άποψη (μετά το 1834).
1. Γεωμετρική απεικόνιση της πύλης της Βιβλιοθήκης του Αδριανού και της πρόσοψης βορείως της πύλης. 2. Τομή της πρόσοψης. Τομή της πύλης και του νότιου πτερώματος με έναν από τους κίονες μεταξύ της πύλης και του νοτίου πτερώματος. 3. Τομή της πύλης και της εισόδου του μνημείου. 4.Τμήμα πλευρικού τοίχου του μνημείου μαζί με το γείσο.
1. Βάση ενός από τους τέσσερις αυλακωτούς κίονες της πύλης. 2. Γείσο των πλευρικών τείχων και των εξεδρών. 3. Επιστύλιο της κυρίας εισόδου του μνημείου. 4. Τομή του επιστυλίου.
Όψη κορινθιακού κιονόκρανου, θριγκού και γείσου της Βιβλιοθήκης του Αδριανού. Άνοψη γωνιακού φατνώματος και τομή κιονοκράνου.
Η Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα: Εικ. 1. Άνοψη του νοτίου πυλώνα. Εικ. 2. Άνοψη των βορείων κιόνων του ορόφου. Εικ. 3. Όψη δυτική της Πύλης. Εικ. 4 και 5. Τμήμα της όψης του θριγκού κάτω και άνω ορόφου.
Εικ. 1 έως 6. Παραδείγματα όψεων αρχαίων ναών με ορθογώνια κάτοψη. Εικ. 7 έως 10. Το Ωρολόγιον του Κυρρήστου (Αέρηδες): Κάτοψη της οροφής, όψη και τομή καθ' ύψος καθώς και κάτοψη του μνημείου. Εικ. 11 έως 12. Το Χορηγικό Μνημείο του Λυσικράτη: όψη και καθ' ύψος τομή. Εικ. 13 έως 16. Κάτοψη περίκεντρου ναού και παραδείγματα όψεων Ρωμαϊκών ναών αυτού του τύπου.
Άποψη τμήματος ρωμαϊκής σιταποθήκης, η οποία κατασκευάστηκε στα χρόνια του Αδριανού, στην Ανδριάκη (σήμερα Τσάι Αγζί), το λιμάνι των Μύρων (Ντεμρέ) της Λυκίας.
Άποψη του Γυθείου. Στα χρόνια της οθωμανικής διοίκησης Μαραθονήσι ονομαζόνταν ολόκληρη η πόλη του Γυθείου και όχι μόνο το μικρό νησί, η αρχαία Κρανάη, το οποίο σήμερα συνδέεται με το Γύθειο.