Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Φιλέρημος (11 Θέματα)

Η εκκλησία της Παναγίας της Φιλερήμου στη Ρόδο.

περισσότερα


Το παρεκκλήσιο της Παναγίας της Φιλερήμου. Απεικονίζεται ο συγγραφέας που ξεναγείται στον χώρο.

περισσότερα


Το εσωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας της Φιλερήμου στη Ρόδο.

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Δύο αγίες μεσολαβούν υπέρ του Μεγάλου Μαγίστρου Hélion de Villeneuve. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σκοτώνει τον δαίμονα. Σταυρός του Τάγματος των Ιπποτών της Ρόδου. Ο Άγιος Γεώργιος σκοτώνει τον δράκο.

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Σκηνές από τη ζωή της Παρθένου Μαρίας. Ιωαννίτες ιππότες με τους προστάτες αγίους τους.

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στηνΦιλέρημο της Ρόδου. Σκηνές από τη ζωή της Παρθένου Μαρίας. Ιωαννίτες ιππότες και παιδιά που προσεύχονται.

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Πάνω, τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Κάτω, θυρεός του τάγματος του αγίου Ιωάννη. Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπττιστής με τον αμνό. Αγία με προσκυνητή προστατευόμενός της. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σκοτώνει τον δαίμονα την ώρα που αυτός προσπαθεί να ανατρέψει τον ζυγό με τις καλές και τις κακές πράξεις του νεαρού ιππότη που γονατίζει μπροστά στον Αρχάγγελο. Κρήνη με φίδι και δύο περιστέρια, πιθανώς αλληγορία του βιβλικού «γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί.»

περισσότερα


Τοιχογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Πάνω, τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Κάτω, πάνοπλα κρανία και θυρεοί του τάγματος. Ο Θάνατος νικάει ιππότη του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη.

περισσότερα


Τοιχογραφία από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου. Ανάσταση των νεκρών.

περισσότερα


Το εσωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας της Φιλερήμου από τα δυτικά.

περισσότερα


Θυρεοί από τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Λωρίδα που διαχωρίζει το άνω από το κάτω μέρος των τοιχογραφιών στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Χωστού στη Φιλέρημο της Ρόδου (25). Κόγχες από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, στις οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες του συγγραφέα, ήταν τοποθετημένα τα αγάλματα των Δώδεκα Αποστόλων.

περισσότερα