Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

Συγγραφείς (17 Θέματα)

Ρωμαϊκή επιγραφή από την Αθήνα σε μεταγραφή από τον Ζ. Σπον (J. Spon).

περισσότερα


Ο συγγραφέας και ένας ναύτης στην πλώρη του καϊκιού.

περισσότερα


Άποψη του Ερεχθείου. Διακρίνονται οι εργάτες που σκάβουν για να αποκαλύψουν τη βάση της πρόστασης κάτω από τις Καρυάτιδες. Διακρίνεται ο φρούραρχος (Dizdar Aǧa) ο οποίος ακουμπά στον ώμο του γαμπρού του ενώ δύο άλλοι Οθωμανοί επιστατούν τις ανασκαφές για να τον ενημερώνουν για τις εργασίες και να ελέγχουν ότι οι Βρετανοί δεν μεταφέρουν τα ευρήματα. Σε πρώτο επίπεδο απεικονίζεται, μάλλον ο Τζ. Στιούαρτ (J. Stuart) την ώρα που σχεδιάζει το μνημείο.

περισσότερα


Εικ. 1. Η Κέα κατά τον Κλαύδιο Πτολεμαίο (2ος μ. Χ. αι.) σε χειρόγραφους χάρτες από τους μεταφραστές και επιμελητές του έργου του στον 15ο αιώνα. Οι τέσσερις χάρτες στο πάνω μέρος της εικόνας βρίσκονται στη λατινική έκδοση του έργου του J. Angelus (Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας). Εικ. 2. H Κέα σε χειρόγραφο χάρτη του 15ου αιώνα του Χρ. Μπουοντελμόντι (Cr. Buondelmonti).

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον λόφο Μπουλγκουρλού στη Χρυσόπολη, το σημερινό Σκούταρι. Στο πρώτο επίπεδο διακρίνονται δύο Ευρωπαίοι να συνομιλούν με Οθωμανούς, ο ένας εκ των οποίων είναι πιθανότατα ο ίδιος ο συγγραφέας, την ώρα που σχεδίαζε την άποψη του χώρου.

περισσότερα


Το ανάκτορο της Σουλτάνας Χαντιτζέ, αδελφής του Σουλτάνου Σελίμ Γ΄, στο Ντεφτερντάρ Mπουρνού στη δυτική ακτή του Βοσπόρου. Το ανάκτορο αυτό σχεδιάστηκε από τον Μέλινγκ κατόπιν παραγγελίας της Σουλτάνας.

περισσότερα


Χάρτης όπου σημειώνονται οι θέσεις απ' όπου ο Μέλινγκ σχεδίασε τα θέματα του έργου του.

περισσότερα


Άποψη του ναού του Διονύσου στο Μπάαλμπεκ.

περισσότερα


Άποψη και κάτοψη κτισμάτων από το συγκρότημα του Μπάαλμπεκ (Baalbek) - Ηλιούπολις.

περισσότερα


Το Υδραυλικό Ρολόι του Ανδρονίκου Κυρρήστου (Αέρηδες). Κάτοψη του μνημείου.

περισσότερα


Ερείπια της ρωμαϊκής οικίας των Venulei, κοντά στη λίμνη Μασατσουκόλι της Ιταλίας.

περισσότερα


Προσωπογραφία του Λόρδου Βύρωνα.

περισσότερα


Σκηνή αναφορικά με το ταξίδι του συγγραφέα από την Αγία Πετρούπολη στην Οδησσό. O έφιππος κοζάκος υποδεικνύει στον συγγραφέα τις προσπάθειες των ακολούθων του για να σύρουν την άμαξα σε δύσκολο πέρασμα του δρόμου.

περισσότερα


Η συνάντηση του συγγραφέα με κατοίκους του Ταγκανρόγκ στη Ρωσία.

περισσότερα


Ψευδότιτλος με εικαστικό θέμα.

περισσότερα


Η οικία στην οποία κατέλυσε ο συγγραφέας στο ταξίδι του προς τον Ασώματο Ρεθύμνου.

περισσότερα


Σελίδα τίτλου. Στην ένθετη παράσταση, ο συγραφέας και οι συνταξιδιώτες του προετοιμάζουν το δείπνο τους στο χάνι του Βουρλιά, περίφημο πανδοχείο στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης, κοντά στο Μυστρά.

περισσότερα