Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Ναζαρέτ (16 Θέματα)

Η Πτωλεμαΐς, το νυν λεγόμενον Άκρι, πόλις διάσημος με οικοδομάς λαμπρότατας, με κάστρον οχυρόν, και με λιμένα καλόν και χωρητικόν και με εκκλησίαν επ'ονόματι του μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Η Ναζαρέτ.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ.

περισσότερα


Εσωτερικό του Σπηλαίου του Ευαγγελισμού στον Ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ.

περισσότερα


Άραβας χωρικός από τη Ναζαρέτ.

περισσότερα


Το σπήλαιο στη Ναζαρέτ όπου κατά την παράδοση ήταν το σπίτι του Ιωσήφ και της Παναγίας.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ από τον δρόμο της Σεφορίδος.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ.

περισσότερα


Εκκλησία στο σημείο όπου η Παρθένος Μαρία τρόμαξε βλέποντας τους κατοίκους της Ναζαρέτ να καταδιώκουν τον Ιησού. Σύμφωνα με την παράδοση που μεταφέρει ο περιηγητής, ο βράχος άνοιξε με θαυματουργό τρόπο ώστε να μπορέσει η Παρθένος Μαρία να κρυφτεί μέσα του. Σύμωνα με τον περιηγητή, την εκκλησία λειτουργούσαν Νούβιοι χριστιανοί.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ. Σε πρώτο επίπεδο, το σπήλαιο όπου βρισκόταν το σπίτι της Θεοτόκου, και στο οποίο έγινε ο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με την παράδοση που μεταφέρει ο περιηγητής, η Παρθένος Μαρία τρόμαξε αντικρίζοντας τον αρχάγγελο Γαβριήλ και κρύφτηκε πίσω από τον κίονα που διακρίνεται στην εικόνα. Στο σημείο αυτό υψώνεται σήμερα η καθολική Βασιλική του Ευαγγελισμού.

περισσότερα


Η επονομαζόμενη κρήνη του αρχαγγέλου Γαβριήλ στη Ναζαρέτ. Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ εμφανίστηκε ο Αρχάγγελος στην Παρθένο Μαρία η οποία είχε έρεθι να πάρει νερό. Κατά τον περιηγητή, αντικρίζοντας τον αρχάγγελο, η Θεοτόκος άφησε να πέσει κάτω η στάμνα που κουβαλούσε και τρομαγμένη έτρεξε πίσω στο σπίτι της.  Στο σημείο αυτό υψώνεται σήμερα η ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ.  Σύμφωνα με το κείμενο, την εκκλησία λειτουργούσαν εκείνη την εποχή Ινδοί χριστιανοί (Alaphisi), αλλά πιθανώς αναφέρεται σε Νεστοριανούς χριστιανούς.

περισσότερα


Ενδυμασίες από τις περιοχές της Ναζαρέτ και της Ναμπλούς.

περισσότερα


Το όρος Θαβώρ. Άποψη της Ναζαρέτ. Τα παράλια της λίμνης Τιβεριάδας.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ, με την ορθόδοξη Βασιλική του Ευαγγελισμού.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ από τα νότια.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ.

περισσότερα


Άποψη της Ναζαρέτ.

περισσότερα