Γλυπτες (12 Θέματα)
Νομίσματα της αρχαίας Αθήνας. Εικ. 2. Αργυρό τετράδραχμο με τη θεά Αθηνά στον εμπροσθότυπο και τη Γλαύκα (Γλαυξ η Αθηνά, Athene noctua) στον οπισθότυπο. Εικ.3. Χάλκινο νόμισμα ρωμαϊκής εποχής. Στον οπισθότυπο η θεά Αθηνά και ο Σάτυρος Μαρσύας από τη Φρυγία. Παριστάνεται το χάλκινο σύμπλεγμα αγαλμάτων του γλύπτη Μύρωνα που ήταν στημένο στην Ακρόπολη.
Ο παιδαγωγός από το σύμπλεγμα των Νιοβιδών, το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας.
Η Αφροδίτη του Καπιτωλίου.
Η Αφροδίτη της Κνίδου, αντίγραφο του έργου του Πραξιτέλη, από τη Γλυπτοθήκη του Μονάχου.
Ο Έρωτας του Τσεντοτσέλλε, γλυπτό που ανακαλύφθηκε στην ομώνυμη τοποθεσία στη Ρώμη το 1772, και πιθανώς βασίστηκε σε έργο του Πραξιτέλη. Στον ίδιο τύπο (Τσεντοτσέλλε) εντάσσονται και άλλα αγάλματα Ερώτων της ελληνιστικής εποχής. Το έργο φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο του Βατικανού.
Ο Φαύνος του Καπιτωλίου, γλυπτό από το Μουσείο του Βατικανού.
Η Νίκη του Παιωνίου από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
Ο Ερμής του Πραξιτέλη από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
Φανταστική απεικόνιση του εσωτερικού του Ναού του Δία στην Ολυμπία, με το χρυσελεφάντινο άγαλμα του θεού που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας.
Η Νιόβη με τη μικρότερη κόρη της από το σύμπλεγμα των Νιοβιδών που βρίσκεται στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας.
Ο τάφος του Ροβέρτου του Ανζού ή Ροβέρτου του Σοφού (1277 - 1343), στην εκκλησία Σάντα Κιάρα στη Νάπολη. Ο τάφος φιλοτεχνήθηκε από τους φλωρεντινούς γλύπτες Πάτσιο και Τζιοβάνι Μπερτίνι.
Ανδριάντας του Δούκα της Σουηβίας και βασιλιά των Δύο Σικελιών, Κόνραντ του νεότερου (1252 - 1268), στην εκκλησία Σάντα Μαρία ντελ Κάρμινε στη Νάπολη. Ο ανδριάντας ανεγέρθη από τον Μαξιμιλιανό της Βαυαρίας στα 1847, και είναι έργο του Δανού γλύπτη Μπέρτελ Θόρβαλντσεν (Bertel Thorvaldsen).