Πανδοχεία (40 Θέματα)
Λιθόκτιστο χάνι, το οποίο υπήρχε στα ανατολικά του σημερινού χωριού Κρηνίδες, κοντά στους Φιλίππους. Σήμερα σώζεται μόνον το μονολιθικό μνημείο του Ρωμαίου αξιωματικού Caïus Vibius, του 1ου μ.Χ. αιώνα, το οποίο διακρίνεται στα δεξιά της φωτογραφίας.
Καραβάν-σεράι στο Κιουτσούκ-Τσεκμεζέ (τη Μικρή Γέφυρα στην ευρωπαϊκή ακτή της Προποντίδος). Xαλκογραφία του Luigi Mayer.
Αναχώρηση των ταξιδιωτών για τη Ριέκα (στη σημερινή Κροατία) και συνάντηση με τον στρατιωτικό διοικητή.
Αναχώρηση των στρατευμάτων για τη Ριέκα (στη σημερινή Κροατία) και διανυκτέρευση των ταξιδιωτών στο πανδοχείο.
Καραβάνσαραϊ, στον δρόμο προς την πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πιθανότατα κάπου στη σημερινή Βουλγαρία
Χάνι στον δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την περιγραφή του Vladimir Zittelbach. Από το Das Buch für Alle, 1850.
Χάνι στον δρόμο από την Ράμλα προς την Ιερουσαλήμ, κοντά στο οποίο υπήρχαν τα ερείπια του επονομαζόμενου φρουρίου των Μακκαβαίων.
Άποψη, από το χάνι της περιοχής, ερειπίων μεγάλης εκκλησίας και του οροπεδίου Αλατζά στην περιοχή του Ερντεμλί στη Μικρά Ασία.
Δεξαμενές νερού στην πόλη Κτεΐφα, στις παρυφές της Δαμασκού. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι δεξαμενές αυτές παρείχαν νερό στο πανδοχείο της πόλης, και εξυπηρετούσαν στο πότισμα των ζωντανών.
Εικ. 35. Φιλύρα έξω από την κύρια είσοδο του Κάστρου της Χάγης στην Ολλάνδία. Εικ. 36. Ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου στο οποίο διέμεινε ο συγγραφέας κατά την επίσκεψη του στη Χάγη. Εικ. 37. Κανάλι στο Δέλτα του Ρήνου στη Χάγη. Εικ. 38. Κάτοψη ανακτόρου στις όχθες του Ρήνου, στο Χάμερστειν (σήμερα Νόιβιντ) στη Γερμανία.
Φανταστική αναπαράσταση τμήματος της Ιεράς Οδού, που οδηγούσε από την Ελευσίνα στην Αθήνα. Απεικονίζεται το Ιερό της Αφροδίτης, φρούριο και πανδοχείο.