Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

Αρδευτικά έργα (53 Θέματα)

Άποψη των ερειπίων του φρουρίου της Βαβυλώνας στη σημερινή κοπτική συνοικία του Καΐρου. Άποψη των Πυραμίδων του Νταχσούρ και της Σακκάρα. Άποψη των Πυραμίδων της Γκίζας.

περισσότερα


Τομές, όψεις, κατόψεις και σχέδια αρχιτεκτονικών μελών υδραγωγείων, με έμφαση στις υπόγειες κατασκευές τους.

περισσότερα


1. Όψη κιονοστοιχίας της κινστέρνας που βρισκόταν κοντά στην Κινστέρνα του Φιλαξένου στην Κωνσταντινούπολη. 2. Κάτοψη της κινστέρνας. 3. Κάθετη τομή της δεξαμενής στην περιοχή Εγρί Καπί, στην Κωνσταντινούπολη. 4. Κάτοψη της δεξαμενής του Εγρί Καπί. 5. Κάθετη τομή της δεξαμενής του Πέρα. Η δεξαμενή βρισκόταν κοντά στη σημερινή πλατεία Τάκσιμ (τάκσιμ=δεξαμενή). 5. Κάτοψη της δεξαμενής του Πέρα.

περισσότερα


1. To Υδραγωγείο Κεμέρ Μπουργκάζ στην ομώνυμη περιοχή. 2. Όψη και κάθετη τομή τμήματος του υδραγωγείου. 3. Αρχιτεκτονικό όργανο για τη μέτρηση του εδάφους κατά την κατασκευή των υδραγωγείων. 4. Το υδραγωγείο του Σουλτάνου Μαχμούτ Α΄στην Πέτρα, το σημερινό Μπαχτσέ Κιόι. 5. Κάθετη τομή του υδραγωγείου του Μπαχτσέ Κιόι.

περισσότερα


1. Τομή του Τσουκούρ Μποστάν, συστήματος επτά υπαιθρίων δεξαμενών της βυζαντινής περιόδου. 2. Όψη και κάθετη τομή τμήματος της τοιχοδομής του συστήματος δεξαμενών Τσουκούρ Μποστάν. 3. Κίονες και αρχιτεκτονικά μέλη από την Κινστέρνα του Φιλοξένου στην Κωνσταντινούπολη· κάτοψη του μνημείου.

περισσότερα


Εικ. 46. Οθωμανικό υδραγωγείο στο Δάσος του Βελιγραδίου στην Κωνσταντινούπολη. Εικ. 50, 51 και 52. Αρχιτεκτονικά μέλη του υδραγωγείου. Εικ. 48. Μοναστήρι στη Χίο. Εικ. 54. Ο Σουλτάνος.

περισσότερα


Μηχανή άρδευσης. Ο συγγραφέας κατά το ταξίδι του στην Αγγλία είχε την τύχη να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιείτο η μηχανής αυτή.

περισσότερα


Τμήμα υδρορρόης στην ακρόπολη της αρχαίας Ανθηδόνας, κοντά στο χωριό Λουκίσια Βοιωτίας.

περισσότερα


Η πλατεία του Ντούναβη, με τα χαρακτηριστικά της πηγάδια, στη Χώρα της Φολεγάνδρου.

περισσότερα


Τοπίο στον Κορινθιακό κόλπο. Στο βάθος διακρίνονται ο Παρνασσός και ο Ελικώνας.

περισσότερα


Άποψη του ρωμαϊκού υδραγωγείου στον Μπουτζά της Σμύρνης (Κοιλάδα της Αγίας Άννας).

περισσότερα


Ερείπια ρωμαϊκού υδραγωγείου στην Αλεξάνδρεια Τρωάδα.

περισσότερα


Εικ. 1. και 2. Κρήνη με ανάγλυφη παράσταση των ρωμαϊκών χρόνων από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Μυστρά. Εικ. 3, 4, 5. Αρχαιότητες από τον Μυστρά.

περισσότερα


Άποψη του Άργους. Στο βάθος το κάστρο (ακρόπολη) της Λάρισας.

περισσότερα


Κάτοψη και τομή καθ' ύψος του αρχαίου θεάτρου της Δήλου, μαζί με λεπτομέρειες του αναλημματικού τοίχου. Στο κέντρο δεξιά (νοτίως του θεάτρου), κάτοψη δεξαμενής, και σχεδιαστική αποκατάσταση της οροφής της.

περισσότερα


Άποψη της αρχαίας Κορίνθου με τον ναό του Απόλλωνα και τον Ακροκόρινθο.

περισσότερα


Τα ερείπια του υδραγωγείου Κλάουντια κοντά στην Πύλη Ματζόρε (στα δεξιά) στη Ρώμη.

περισσότερα


Άποψη της Πύλης Ματζόρε στη Ρώμη. Στην ένθετη παράσταση, κάτοψη της σύζευξης των υδραγωγείων Ματζόρε και Άνιο Νόβους. Η επιγραφή στην πύλη γράφει: TI. CLAUDIUS DRUSI F. CAISAR AUGUSTUS GERMANICUS PONTIF. MAXIM., TRIBUNICIA POTESTATE XII, COS. V, IMPERATOR XXVII, PATER PATRIAE, AQUAS CLAUDIAM EX FONTIBUS, QUI VOCABANTUR CAERULEUS ET CURTIUS A MILLIARIO XXXXV, ITEM ANIENEM NOVAM A MILLIARIO LXII SUA IMPENSA IN URBEM PERDUCENDAS CURAVIT...

περισσότερα


Η επονομαζόμενη Αψίδα του Δρούσου στη Ρώμη. Η αψίδα αυτή αποτελεί επί της ουσίας τμήμα του υδραγωγείου του Αντωνίνου, το οποίο διέσχιζε την Αππία οδό.

περισσότερα


Τομές καθ'ύψος και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του υδραγωγείου του Καρακάλλα στη Ρώμη, το οποίο τροφοδοτούσε τις θέρμες του Καρακάλλα.

περισσότερα


Η έξοδος του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της Αρχαίας Ρώμης (Cloaca Maxima), στο τείχος που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Τίβερη.

περισσότερα


Τα ερείπια των αψίδων του Νέρωνα (προέκταση του υδραγωγείου του Κλαυδίου) στον λόφο Αβεντίνο στη Ρώμη.

περισσότερα


Τα ερείπια των αψίδων του Νέρωνα (προέκταση του υδραγωγείου του Κλαυδίου) στον Καίλιο λόφο, στη Ρώμη.

περισσότερα


Άποψη της Πιάτσα ντελ Κιρινάλε στη Ρώμη. Στο κέντρο της πλατείας η κρήνη των Διόσκουρων.

περισσότερα


Άποψη της Πιάτσα Ναβόνα στη Ρώμη. Στο πρώτο επίπεδο η κρήνη του Ποσειδώνα και στο βάθος η κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών με τον αιγυπτιακό οβελίσκο, γνωστό ως Οβελίσκο του Δομιτιανού.

περισσότερα


Άποψη της Πιάτσα ντέλα Ροτόντα στη Ρώμη. Στα δεξιά το Πάνθεον, και στο κέντρο η κρήνη του Πάνθεου με τον οβελίσκο.

περισσότερα


Η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη.

περισσότερα


Άποψη της Πιάτσα ντι Σπάνια στη Ρώμη. Στο κέντρο της πλατείας η κρήνη Μπαρκάκια.

περισσότερα


Άποψη της ρωμαϊκής Αγοράς στη Ρώμη.

περισσότερα


Η κρήνη Άκουα Πάολα στη Ρώμη.

περισσότερα