Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Αυτοκρατορικές λέμβοι (10 Θέματα)

Η αυτοκρατορική λέμβος με τον Σουλτάνο εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο.

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον πύργο του Λεάνδρου, κοντά στη Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντί Κιόι. Στο πρώτο επίπεδο αυτοκρατορικές λέμβοι αναχωρούν από το Ανάκτορο Τοπ Καπί. Στη μία διακρίνεται ο Σουλτάνος, ενώ στην άλλη Οθωμανοί Πρίγκιπες.

περισσότερα


Άποψη του Αϊναλί Καβάκ στο Χασκιόι στη βορειοανατολική ακτή του Κερατίου κόλπου.

περισσότερα


Άποψη του θερινού παλατιού του Σουλτάνου στο Διπλοκιόνιο, σήμερα Μπεσίκτας, στη θέση του οποίου οικοδομήθηκε, τον 19ο αιώνα, το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ.

περισσότερα


Το ανάκτορο της Σουλτάνας Χαντιτζέ, αδελφής του Σουλτάνου Σελίμ Γ΄, στο Ντεφτερντάρ Mπουρνού στη δυτική ακτή του Βοσπόρου. Το ανάκτορο αυτό σχεδιάστηκε από τον Μέλινγκ κατόπιν παραγγελίας της Σουλτάνας.

περισσότερα


Το παραθαλάσσιο περίπτερο του Σουλτάνου Σελίμ Γ΄ στις Χηλές, το σημερινό Μπεμπέκ, στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου. Σε αυτό το περίπτερο ο Σουλτάνος και οι αξιωματούχοι του υποδέχονταν εκπροσώπους ξένων κρατών.

περισσότερα


Άποψη του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης (Εμίνενου). Στο βάθος διακρίνονται τα τεμένη της Βαλιντέ Σουλτάν ή Γενί τζαμί και του Σουλτάνου Σουλεϊμάν Α΄, καθώς επίσης και ο Πύργος Μπεγιαζίτ στην ομώνυμη πλατεία, στη θέση του Φόρου του Θεοδοσίου. Στα δεξιά διακρίνεται ο Πύργος του Γαλατά, στο Πέρα.

περισσότερα


Η αυτοκρατορική λέμβος στα νερά του Βοσπόρου, στο βάθος η συνοικία Ορτά Κιόι και το ομώνυμο τέμενος.

περισσότερα


Το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Στο πρώτο επίπεδο ο Σουλτάνος αναχωρεί με την αυτοκρατορική λέμβο.

περισσότερα


Επάνω: Πανοραμική άποψη της Κωνσταντινούπολης από τα ανατολικά. Στο πρώτο επίπεδο, η αυτοκρατορική λέμβος διασχίζει τον Κεράτιο κόλπο. Κάτω: Πανοραμική άποψη της Κωνσταντινούπολης από τα δυτικά.

περισσότερα