Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Οθωμανοί πρίγκιπες (Şehzade) (10 Θέματα)

Προσωπογραφία του Σουλεϊμάν Πασά, γιού του Σουλτάνου Ορχάν.

περισσότερα


Προσωπογραφία του Οθωμανού πρίγκηπα Ίσα Τσελεμπή, γιου του Βαγιαζήτ Α΄.

περισσότερα


Προσωπογραφία του Οθωμανού πρίγκηπα Σουλεϊμάν Τσελεμπή, γιού του Βαγιαζήτ Α΄.

περισσότερα


Προσωπογραφία του Οθωμανού πρίγκηπα Μούσα Τσελεμπή, γιου του Βαγιαζήτ Α΄.

περισσότερα


Ο πρίγκηπας Μουσταφά δολοφονείται στη σκηνή εκστρατείας του πατέρα του, Σουλεϊμάν Α΄, ο οποίος εμφανίζεται στα αριστερά της σκηνής να εμψυχώνει τους εκτελεστές.

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον πύργο του Λεάνδρου, κοντά στη Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντί Κιόι. Στο πρώτο επίπεδο αυτοκρατορικές λέμβοι αναχωρούν από το Ανάκτορο Τοπ Καπί. Στη μία διακρίνεται ο Σουλτάνος, ενώ στην άλλη Οθωμανοί Πρίγκιπες.

περισσότερα


Προμετωπίδα γ΄τόμου: Ο Πρίγκιπας διάδοχος του Οθωμανικού θρόνου. Η Χασεκί Σουλτάνα, μητέρα του Πρίγκιπα διαδόχου του Οθωμανικού θρόνου και πρώτη Σουλτάνα κατά την ιεραρχία του Χαρεμιού.

περισσότερα


Εικ. 51. Ο πρίγκιπας διάδοχος του οθωμανικού θρόνου. Στα δεξιά του σχέδιο παραθύρου στο δωμάτιο συνεδριάσεων των οθωμανών αξιωματούχων (Ντιβάνι), από το οποίο ο Σουλτάνος παρακολουθούσε μυστικά τις συνεδριάσεις. Εικ. 52. Κάτοψη του Πύργου του Λεάνδρου στην Κωνσταντινούπολη (κάτω δεξιά). Κάτοψη μουσουλμανικού τεμένους (κάτω, στο κέντρο). Σχέδιο μιναρέ τεμένους (κάτω αριστερά) και άλλων αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών στοιχείων τεμένους (πάνω). Εικ. 57. Λεπτομέρεια από τον διάκοσμο των τοίχων των αυτοκρατορικών τεμενών της Κωνσταντινούπολης. Εικ. 63. Παράδειγμα ξύλινου δαπέδου σε οθωμανικές οικίες, στην Κωνσταντινούπολη.

περισσότερα


Οθωμανός πρίγκιπας, διάδοχος του θρόνου.

περισσότερα


Τα μαυσωλεία του Σουλτάνου Μουράτ Β΄, του Πρίγκιπα Μαχμούτ και του Πρίγκιπα Τζεμ, στο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα Μουραντιγιέ στην Προύσα. Κάτω αριστερά: Τμήμα της βυζαντινής οχύρωσης του κάστρου της Προύσας.

περισσότερα