Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Αρχαίες επιγραφές (43 Θέματα)

Μολυβένιος κατάδεσμος.

περισσότερα


Μεταγραφή του κειμένου του παραπάνω καταδέσμου.

περισσότερα


Δίγλωσση επιγραφή του Αρτεμίδωρου, γιού του Ηλιοδώρου, από τη Σιδώνα, με κείμενο στα ελληνικά και τα φοινικικά.

περισσότερα


Λυκιακή σαρκοφάγος στα Μύρα (Ντεμρέ) της Λυκίας.

περισσότερα


Αφιερωματικές επιγραφές από το Θέατρο του Διονύσου στους πρόποδες της Ακρόπολης.

περισσότερα


Αρχαία επιγραφή από τον Ναό του Ηφαίστου (Θησείο) στην Αρχαία Αγορά.

περισσότερα


Επιγραφή από το Χορηγικού Μνημείου του Θρασύλλου (Παναγιά η Σπηλιώτισσα).

περισσότερα


Αρχαία επιγραφή από τον Δομοκό.

περισσότερα


1. Αρχαία ελληνική επιγραφή από το Ευηνοχώρι ή Μποχώρι Αιτωλοακαρνανίας. 2. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Λέπενο Αιτωλοακαρνανίας. 3. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Σισάνη. 4 και 5. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από την Απολλωνία κατ' Επίδαμνον, αρχαίαι πόλη της Ιλλυρίας, σήμερα στην Αλβανία. 6. Αρχαία ελληνική επιγραφή από κρήνη κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Καλαμπάκα. 7 και 8. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από την επισκοπή Τρίκκης.

περισσότερα


9. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Λάρισα. 10 και 11. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές που βρέθηκαν στο κοιμητήριο της Λάρισας. 12. Αρχαία ελληνική επιγραφή από κρήνη στα ανατολικά της Λάρισας. 13. Αρχαία ελληνική επιγραφή εντειχισμένη στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. 14. Αρχαία ελληνική επιγραφή εντειχισμένη σε εκκλησία στα Φάρσαλα.

περισσότερα


15 και 16. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από τον Δομοκό. 17. Αρχαία ελληνική επιγραφή από την Υπάτη.

περισσότερα


Επιγραφή από τη ρωμαϊκή σαρκοφάγο στην οποία σύμφωνα με την παράδοση βρισκόταν το λείψανο του Ευαγγελιστή Λουκά, στην ομώνυμη εκκλησία της Θήβας.

περισσότερα


18 και 19. Θραύσματα αρχαίων ελληνικών επιγραφών από την Υπάτη, στη Φωκίδα. 20. Αρχαία ελληνική επιγραφή από την Αμφίκλεια (παλαιότερα Δαδί), στη Φθιώτιδα.

περισσότερα


21 και 22. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από την Τιθορέα (παλαιότερα Βέλιτσα) στη Φθιώτιδα. 23. Αρχαία ελληνική επιγραφή στο κάστρο της Αμφίκλειας (παλαιότερα Δαδί). 24. Αρχαία ελληνική επιγραφή σε βράχο κοντά στο θέατρο των Γλαφυρών (παλαιότερα Κάπουρνα), κοντά στον Βόλο. 25. Επιγραφή από τα Γλαφυρά. 26. Επιγραφή από σαρκοφάγο στα Κάπουρνα. 27. Επιγραφή από εκκλησία στα Γλαφυρά.

περισσότερα


28. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Χαιρώνεια, στη Βοιωτία. 29. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Λιβαδειά. 30 και 31. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές στην αυλή μουσουλμανικού τεμένους, στη Λιβαδειά.

περισσότερα


32. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές στην αυλή μουσουλμανικού τεμένους, στη Λιβαδειά. 33. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Λιβαδειά.

περισσότερα


106 και 107. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από τον λόφο Αετό στην Ιθάκη. 108 - 111. Αρχαία ελληνική επιγραφή από την περιοχή του Περαχωρίου στην Ιθάκη. 112. Αρχαία ελληνική επιγραφή από το μοναστήρι των Ταξιαρχών στο Περαχώρι Ιθάκης. 113. Αρχαία ελληνική επιγραφή από την περιοχή του Περαχωρίου. 114. Αρχαία ελληνική επιγραφή από την Κυπαρισσία. 115. Αρχαία ελληνική επιγραφή από το κάστρο της Μήλου. 116. Αρχαία ελληνική επιγραφή από εκκλησάκι στον λόφο του Προφήτη Ηλία, κοντά στο κάστρο της Μήλου. 117. Αρχαία ελληνική επιγραφή εντειχισμένη στο κάστρο της Παροικιάς.

περισσότερα


118 - 121. Αρχαία ελληνική επιγραφή από την Παροικιά. 122. Αρχαία ελληνική επιγραφή από ανάγλυφο που βρέθηκε στα λατομεία στο Μαράθι της Πάρου, κοντά στον Άγιο Μηνά. 123. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Μονή Βατοπεδίου. 124. Ελληνική και λατινική επιγραφή από τη Μονή Βατοπεδίου.

περισσότερα


161 και 162. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από την Πρέβεζα. 163 και 165. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από την Αγία Τράπεζα εκκλησίας στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας (αρχαίες Οινιάδες). 164. Αρχαία ελληνική επιγραφή από το Θύρρειο (παλαιότερα Άγιο Βασίλειο) στην Αιτωλοακαρνανία. Ο συγγραφέας βρήκε την επιγραφή αυτή σε στήλη εντειχισμένη σε οικία. 166 και 167. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές από τη Βόνιτσα. 169. Αρχαία ελληνική επιγραφή από εκκλησία στην Παραμυθία.

περισσότερα


168. Αρχαία ελληνική επιγραφή από το Ανακτόριο, στην Αιτωλοακαρνανία. 170. Αρχαία ελληνική επιγραφή από την Άρτα. Ο συγγραφέας εντόπισε την επιγραφή πάνω σε στήλη στον προαύλιο χώρο της Παναγιάς της Παρηγορήτισσας, στην Άρτα. 171. Αρχαία ελληνική επιγραφή από γέφυρα στα Τρίκαλα. 172. Αρχαία ελληνική επιγραφή από το Γαρδίκι Τρικάλων.

περισσότερα


Αρχαίες επιγραφές από τη Σπάρτη.

περισσότερα


Ναός του Απόλλωνα στη Δήλο: Εικ. 1 και 2. Όψη και κάτοψη κιόνων δωρικού ρυθμού. Εικ. 3. Τμήμα κρηπίδας κίονα. Εικ. 4. Επιγραφή.

περισσότερα


Στοά του Φιλίππου Ε΄, Δήλος: Κάτοψη και σχεδιαστική αποκατάσταση κιόνων και τριγλύφων. Τμήμα επιγραφής: "ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙ".

περισσότερα


Αρχαίες επιγραφές από τη Δήλο.

περισσότερα


Εικ. 1. Αρχαία ελληνική επιγραφή από τη Δήλο. Εικ. 2 και 3. Το Κάτοψη και τομή καθ' ύψος κτίσματος, πιθανότατα του Πρυτανείου, στη Δήλο. Εικ. 4. Θραύσμα σαρκοφάγου από τη Δήλο.

περισσότερα


Επιτύμβιες στήλες από τη Δήλο.

περισσότερα


Αρχαιότητες από τη Δήλο, τις οποίες ο συγγραφέας είδε στη Σύρο.

περισσότερα


Αρχαιότητες από τη Δήλο, τις οποίες ο συγγραφέας είδε στη Σύρο.

περισσότερα


Εικ. 1 και 3. Αρχαιότητες από τη Δήλο, τις οποίες ο συγγραφέας είδε στην Τήνο.. Εικ. 2. Άγαλμα του Ηρακλή με επιγραφή, από την Τήνο.

περισσότερα


Επιτύμβια στήλη και θραύσμα αγάλματος από την Τήνο.

περισσότερα