Κωνσταντινούπολη (2164 Θέματα)
Η τοποθεσία Συμπληγάδες πέτρες στην έξοδο του Βοσπόρου προς τον Εύξεινο Πόντο, όπου υψωνόταν ο κίονας του Πομπήιου.
Ελληνίδα του Πέρα της Κωνσταντινούπολης. Χαλκογραφία από έκδοση του χρονικού των ταξιδιών του N. de Nicolay (16ος αιώνας).
Χάρτης των περιχώρων της Κωνσταντινούπολης, όπου απεικονίζονται οι δεξαμενές, τα υδραγωγεία, οι αγωγοί και τα υδάτινα ρεύματα που τροφοδοτούσαν με νερό την πολιτεία.
Γιάφτα, διάγγελμα που εκτέθηκε στην αυλή του ανακτόρου Τοπ-Καπί πλάι στο κομμένο κεφάλι του Αλή πασά των Ιωαννίνων.
Οθωμανοί αξιωματούχοι. Εκκλησιαστικοί άρχοντες. Πολιτικές προσωπικότητες των αρχών του 18ου αιώνα. Απεικόνιση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Απεικόνιση του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Τελετή βάπτισης και τελετή περιτομής.
Κάτοψη του υπερώου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Μουσουλμάνοι στις διαδοχικές φάσεις της προσευχής (ναμάζι). Βυζαντινά νομίσματα.
Η πλατεία Ατ-Μεϊντανί (At Meydanı) στη θέση του βυζαντινού Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης, και πομπή μουσουλμανικού γάμου, πιθανότατα κάποιου αξιωματούχου. Στο βάθος φαίνεται ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου Α΄καθώς και ο Τρίποδας των Πλαταιών από το ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς, τον οποίο μετέφερε στην νεοϊδρυθείσα πρωτεύουσα ο Κωνσταντίνος Α'.
Η είσοδος του Σουλτάνου Μουσταφά Β΄ στην Κωνσταντινούπολη μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Κάρλοβιτς (1699).
Γενίτσαρος ερωτοτροπεί με νεαρή κοπέλα, έχοντας χαράξει το μπράτσο του σε ένδειξη της αγάπης του. Δίπλα του η Εβραία προξενήτρα. Τη σκηνή αυτή την παρακολούθησε, όπως γράφει, ο ίδιος ο συγγραφέας.
Ο Αχμέτ Γ΄ ανακηρύσσεται σουλτάνος, έτοιμος να ζωστεί το ξίφος του Οσμάν Α΄. Δίπλα του ένας θρησκευτικός ηγέτης, πιθανότατα ο Σεϊχ-ουλ-Ισλάμ, διαβάζει τον όρκο του Σουλτάνου προς τον Θεό, τη Δυναστεία, το Κράτος και τους Οθωμανούς.
Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και κάτοψη του Πατριαρχικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, σήμερα Μπαλάτ (Balat)
Εσωτερικό του Πατριαρχικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, σήμερα Μπαλάτ (Balat), κατά τη διάρκεια λειτουργίας από τους τέσσερις πατριάρχες (Κωνσταντινουπόλεως, Ιεροσoλύμων, Αλεξανδρείας και Αντιοχείας).
Φανταστική απεικόνιση της εξόδου των γυναικών του χαρεμιού στους κήπους του ανακτόρου με συνοδεία ευνούχων.
Μνημείο στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου, στην έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα, γνωστό ως Κίονας του Πομπηίου.