Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Πιέρ Ντ’ Ομπισσόν (Pierre d'Aubusson) (4 Θέματα)

Οικόσημα και ανάγλυφα από τα τείχη της Ρόδου. Ανάγλυφο του Αγίου Πέτρου, της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Επιγραφή που μνημονεύει την ανέγερση της Θαλασσινής πύλης από τον Μεγάλο Μάγιστρο Pierre d'Aubusson.

περισσότερα


Ανάγλυφο αγγέλου με τον θυρεό του μεγάλου μαγίστρου Εμερί ντ' Αμπουάζ, από την πύλη Ντ' Αμπουάζ. Οθωμανική επιγραφή από την ίδια πύλη [ Ένας είναι ο Θεός και προφήτης του ο Μωάμεθ]. Ανάγλυφο της Παρθένου με το βρέφος και τον θυρεό του μεγάλου Μαγίστρου Πιερ ντ'Ομπισόν που είχε βρεθεί στην εβραϊκή συνοικία και φυλασσόταν στη μονή των Φραγκισκανών στη Ρόδο (Παναγία της Νίκης). Θυρεός του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη από τη Μεσαιωνική πόλη. Λατινική επιγραφή «In convertendo inimicum meum retrorsum infirmabuntur et peribunt a facie tua» («ἐν τῷ ἀποστραφῆναι τὸν ἐχθρόν μου εἰς τὰ ὀπίσω, ἀσθενήσουσι καὶ ἀπολοῦνται ἀπὸ προσώπου σου» (Ψαλμοί Θ, 4)), που αναφέρεται στην πολιορκία της Ρόδου από τους Οθωμανούς.

περισσότερα


Φανταστική αναπαράσταση της Λότζιας του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Ο ιππότης Louis de Craon ανακοινώνει στον Μεγάλο Μάγιστρο Pierre d'Aubusson την έλευση του οθωμανικού στόλου του Μωάμεθ Β΄(1480).

περισσότερα


Από τον λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μοντε Σμιθ): θυρεοί των Πιερ Ντ' Ομπυσόν και Εμερί Ντ' Αμπουάζ, ανάγλυφα διακοσμητικά στοιχεία από κτήρια, επιγραφές και υδρορρόη στη μορφή του δράκου.

περισσότερα