Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

Αδριάνειο Υδραγωγείο / Δεξαμενή (Αθήνα) (14 Θέματα)

Σχέδια αρχιτεκτονικών μελών από διάφορα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ο Παρθενώνας και το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Από χειρόγραφο του Φραντσέσκο Τζιαμπέρτι (Francesco Giamberti).

περισσότερα


Το Αδριάνειο Υδραγωγείο.

περισσότερα


Λατινική επιγραφή στο Αδριάνειο Υδραγωγείο.

περισσότερα


Γενική άποψη της Αθήνας από το Αδριάνειο Υδραγωγείο (Δεξαμενή) στο Λυκαβηττό.

περισσότερα


Ερείπια του προστώου της δεξαμενής του Αδριάνειου Υδραγωγείου (Δεξαμενή) στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Απεικονίζεται γαλακτοκομείο Αρβανιτών (μάντρα). Γυναίκα αρμέγει την κατσίκα για να φτιάξει καϊμάκι. Ένας άντρας έχει έρθει με το άλογό του για να αγοράσει γαλακτοκομικά προϊόντα. Μοναχός κατευθύνεται από τη Μονή των Αγίων Ασωμάτων στην πόλη με το υποζύγιό του που κουβαλάει ελιές και κρασί. Στο βάθος ο Υμηττός με τη Μονή Καισαριανής.

περισσότερα


Κάτοψη, όψη και τομή καθ' ύψος της αναπαράστασης του προστώου της δεξαμενής του Αδριάνειου Υδραγωγείου στον Λυκαβηττό (Δεξαμενή).

περισσότερα


Κρηπίδα, στυλοβάτης, βάση, κίονας, κιονόκρανο και θριγκός του προστώου των ερειπίων της δεξαμενής του Αδριάνειου Υδραγωγείου (Δεξαμενή) στους πρόποδες του Λυκαβηττού και σχέδιο της έλικας του ιωνικού κιονοκράνου.

περισσότερα


Το Προστώο του Αδριάνειου Υδραγωγείου στους πρόποδες του Λυκαβηττού (Δεξαμενή): Εικ. 1. Άνοψη κίονα . Εικ. 2. Πλάγια όψη κιονοκράνου. Εικ. 3. Τομή πρόσθιας όψης κιονοκράνου. Εικ. 4. Τομή πλάγιας όψης κιονοκράνου. Εικ. 5. Όψη της γένεσης της αψίδας.

περισσότερα


Το προστώο της δεξαμενής του Αδριάνειου Υδραγωγείου (Δεξαμενή) στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

περισσότερα


Άποψη του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος ή Μητρώου εν Άγραις (Παναγία στην Πέτρα). Σχεδιαστική απεικόνιση του επιστυλίου. Κάτοψη του μνημείου. Το προστώο της Δεξαμενής του Αδριάνειου Υδραγωγείου (Δεξαμενή) (Β). Κάτοψη του μνημείου. Σχεδιαστική απεικόνιση του θριγκού.

περισσότερα


Σύνθεση: Το προστώο του Υδραγωγείου του Αδριανού (Δεξαμενή), ο Παρθενώνας και στο βάθος διακρίνονται οι κίονες από τον Ναό του Ολυμπίου Διός.

περισσότερα


Χάρτης της Αθήνας. Ο συγγραφέας σημειώνει τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης.

περισσότερα


Ερείπια του Αδριάνειου υδραγωγείου στην Αθήνα.

περισσότερα


Ερείπια του Αδριάνειου υδραγωγείου στην Αθήνα.

περισσότερα