Κορινθιακός ρυθμός (88 Θέματα)
Ζωφόρος με ανάγλυφους γρύπες και λύρες, απεικόνιση και τομές κορινθιακού κιονοκράνου, κυμάτιο από τον ναό του Απόλλωνα στα Δίδυμα (Μικρά Ασία).
Ανθέμιο από τον Παρθενώνα. Θραύσμα από οικία της Αθήνας. Θραύσμα κορινθιακού κιονοκράνου από την Ακρόπολη.
1. Είσοδος κατακόμβης με κίονες Κορινθιακού ρυθμού στο όρος Σέιχ Βαρακέτ κοντά στο Χαλέπι. 2. Είσοδος κατακόμβης Ρωμαίου στρατιώτη, μαζί με επιτύμβια στήλη, στο όρος Σέιχ Βαρακέτ κοντά στο Χαλέπι. 3. Στήλη με επιγραφή από το Ρωμαϊκό θεάτρο στην πόλη Κύρα κοντά στο Χαλέπι. 4. Θραύσμα επιγραφής από την Ιεράπολη.
1. Μνημειακό κτίσμα. 2. Όψη τμήματος του τοίχους του ιερού ναού του Αγίου Πέτρου στην Αντιόχεια (Αντάκια). 3. Επιτύμβια στήλη με παράσταση μονομάχου στη Σελεύκεια Πιερία (σήμερα κοντά στο χωριό Τσεβίκ) στην Τουρκία. 4. Όψη εισόδου κατακόμβης στην περιοχή Σέιχ Βαρακέτ της Συρίας. 5. Όψη εισόδου κατακόμβης με επιτύμβια στήλη στην περιοχή Σέιχ Βαρακέτ της Συρίας. 6.Όψη πύλης στην περιοχή Σέιχ Βαρακέτ της Συρίας.
Απεικόνιση του Χορηγικού Μνημείου του Θρασύλλου (Παναγία η Σπηλιώτισσα) στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης.
Ο ναός του Ολυμπίου Διός. Η οικοδόμηση του ναού ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π. Χ. αλλά ολοκληρώθηκε επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο μ. Χ. αιώνα.
Κατόψεις του ναού της Ρώμης και του Αύγουστου στην Πούλα (Pula) στην Κροατία, καθώς και όψη της εισόδου του.
Ναός της Ρώμης και του Αύγουστου στην Πούλα (Pula) στην Κροατία (γωνιαίο τμήμα): Εικ. 1. Πλάγια όψη. Εικ. 2. Κρηπίδα, στυλοβάτης και βάση κίονα. Εικ. 3. Όψη κιονόκρανου και θριγκού. Εικ. 4. Άνοψη κίονα και φατνωμάτων.
Εικ. 1 έως 4. Βιβλιοθήκη του Αδριανού: κάτοψη της δυτικής πλευράς, δυτική όψη, όψη θριγκού, άνοψη οροφής με λεπτομέρειες φατνωμάτων. Εικ. 5. Κάτοψη του περιβόλου και του ναού του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.
Η Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα: Εικ. 1. Άνοψη του νοτίου πυλώνα. Εικ. 2. Άνοψη των βορείων κιόνων του ορόφου. Εικ. 3. Όψη δυτική της Πύλης. Εικ. 4 και 5. Τμήμα της όψης του θριγκού κάτω και άνω ορόφου.
Εικ. 1 έως 7. Θραύσματα κιόνων από τη Δήλο: άνοψη αμφικίονα, όψη αμφικίονα, κάτοψη αμφικίονα, πλάγια όψη αμφικίονα, κάτοψη κίονα, όψη κίονα και όψη ακατέργαστου κορινθιακού κιονόκρανου. Εικ. 8 Άνοψη κορινθιακού κιονόκρανου από τη Ρώμη Εικ. 9 έως 10. Όψεις κορινθιακών κιονοκράνων από τη Ρώμη.