Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Αρχαίο Θέατρο του Μαρκέλλου (Ρώμη) (4 Θέματα)

Το θέατρο του Μαρκέλλου.

περισσότερα


Εικ. 1 και 2. Όψη του κιονοκράνου και της βάσης των κιόνων του Ερεχθείου. Εικ. 3 και 4. Όψεις βάσεων ιωνικών κιόνων του Ερεχθείου. Εικ. 5. Ιωνικό κιονόκρανο από την Ελευσίνα. Εικ. 6 και 8. Κιονόκρανο και βάση κίονα από το θέατρο του Μαρκέλλου (Marcellus) στη Ρώμη. Εικ. 7 και 9. Κιονόκρανο και βάση κίονα από το ναό του Πορτούνου (Portunus) στη Ρώμη.

περισσότερα


Παραδείγματα δωρικού ρυθμού από μνημεία της Ρώμης: Εικ. 1 και 2. Κίονας και κιονόκρανο από το περιστύλιο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Εικ. 3 και 4. Κίονας, κιονόκρανο και θριγκός από το Θέατρο του Μαρκέλλου (Marcellus) στη Ρώμη.

περισσότερα


Παραβολή αρχιτεκτονικών μελών των ναών της Ποσειδωνίας (κίονας, θριγκός, γείσο, ακρωτήριο), με κτίσματα δωρικού ρυθμού της Αθήνας και της Ρώμης, με τρόπο που δείχνει τη θέση των ναών της Ποσειδωνίας στην εξέλιξη του ρυθμού: 1.Παραβολή του δευτέρου ναού της Ήρας στην Ποσειδωνία με τον ναό του Ηφαίστου (Θησείο) και τον Παρθενώνα στην Αθήνα. 2. Παραβολή του ναού της Αθηνάς στην Ποσειδωνία με το θέατρο του Μαρκέλλου και το Κολοσσαίο στη Ρώμη. 3. Παραβολή του ναού της Ήρας στην Ποσειδωνία με τον ναό της Αθηνάς στην Ποδεισωνία και το θέατρο του Μαρκέλλου στη Ρώμη. 4. Παραβολή κιονοκράνων.

περισσότερα