Αναζήτηση Tags

Συμπληρώστε λέξη ή φράση

Σύνθετη Αναζήτηση

 

Καντί Κιόι (Kadıköy) / αρχ. Χαλκηδόνα (15 Θέματα)

Εσωτερικό εκκλησίας στη Χαλκηδόνα (σημερινό Καντί Κιόι).

περισσότερα


Άποψη εκκλησίας στη Χαλκηδόνα (σημερινό Καντί Κιόι).

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης.

περισσότερα


Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από το Πέρα (σημερινό Μπέιογλου). Στα αριστερά διακρίνεται η Χρυσόπολη (Σκούταρι) και η Χαλκηδόνα (Καντί Κιόι).

περισσότερα


Άποψη της Χαλκηδόνας, το σημερινό Καντί Κιόι. Στο βάθος φαίνεται ο Πύργος του Λεάνδρου και τμήμα της Βοσπόριας Άκρας.

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τον πύργο του Λεάνδρου, κοντά στη Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντί Κιόι. Στο πρώτο επίπεδο αυτοκρατορικές λέμβοι αναχωρούν από το Ανάκτορο Τοπ Καπί. Στη μία διακρίνεται ο Σουλτάνος, ενώ στην άλλη Οθωμανοί Πρίγκιπες.

περισσότερα


Άποψη της Βοσπόριας άκρας από το Καρά Κιοϊ. Στο βάθος διακρίνονται τα Πριγκηπόνησα, ενώ στα αριστερά η Χαλκηδόνα (σήμερα Καντί Κίοι) και ο Πύργος του Λεάνδρου.

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης από τη Χρυσόπολη (σήμερα Σκούταρι). Στα αριτερά διακρίνεται η Χαλκηδόνα (σημερινό Καντί Κιόι) ενώ στο βάθος δεξιά η Βοσπόρια Άκρα.

περισσότερα


Πανοραμική άποψη του Ανακτόρου Τοπ-Καπί από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα πρώτο επίπεδο διακρίνεται η Πρώτη Αυλή του ανακτόρου με την Αγία Ειρήνη στα αριστερά. Στο βάθος διακρίνεται η Πύλη του Χαιρετισμού, γνωστή και ως Μέση Πύλη, καθώς και Πύργος της Δικαιοσύνης (αριστερά), τμήμα του Ντιβανιού, και τα αυτοκρατορικά μαγειρεία (δεξιά).

περισσότερα


Πανοραμική άποψη τμήματος του Ανακτόρου Τοπ Καπί από έναν μιναρέ της Αγίας Σοφίας. Στα πρώτο επίπεδο διακρίνεται η Κρήνη του Σουλτάνου Αχμέτ Γ΄ενώ στο βάθος τα Πριγκηπόνησα.

περισσότερα


Άποψη της Βοσπόριας Άκρας από τον Γαλατά. Στα αριστερά διακρίνεται η Χαλκηδόνα, σήμερα Καντί Κιόι, ενώ στα δεξιά η Αγία Σοφία και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄.

περισσότερα


Ηφαιστειακά πετρώματα στην Κωνσταντινούπολη, γύρω από την περιοχή όπου κατά τη μυθολογία βρίσκονταν οι Συμπληγάδες Πέτρες: 1. Η δυτική πλευρά του ακρωτηρίου Γίουμ Μπουρνού στην βορειοανατολική ακτή του Βοσπόρου, κοντά στη σύξευζη με τη Μαύρη θάλασσα. 2. Κονίαμα ηφαιστιακών πετρωμάτων και είδους πορφυρίτη από το Καντί Κιόι (Χαλκηδόνα), το οποίο συνέλεξε ο συγγραφέας στην περιοχή Μπουγιούκ Λιμάν, στην βορειοδυτική ακτή του Βοσπόρου. 3. Είδος πορφυρίτη από το Καντί Κιόι (Χαλκηδόνα). 4. Βασάλτης από την περιοχή Μπουγιούκ Λιμάν, στη βορειοδυτική ακτή του Βοσπόρου. 5. Η ανατολική πλευρά του βορειοδυτικού άκρου του Βοσπόρου, κοντά στη σύξευζη με τη Μαύρη θάλασσα.

περισσότερα


Η συνοικεία Φενέρ Μπαχτσέ, νοτίως του Καντί Κίοϊ, στην ασιατική ακτή του Βοσπόρου.

περισσότερα


Άποψη της Κωνσταντινούπολης: 1. Το Επταπύργιο Κάστρο. 3. Η περιοχή Φενέρ Μπαχτσέ. 4. Το λιμάνι του Καντί Κιόι. 5-6. Τα ανάκτορα του Σκούταρι. 7. Ο Πύργος του Λεάνδρου. 8. Το λιμάνι του Σκούταρι. 9-10. Η περιοχή του Τοπχανέ με την υπαίθρια αγορά. 11. Η περιοχή του Γαλατά και του Πέρα. 12. Τα ναυπηγεία του Κασίμ Πασά. 13. Το τέμενος της Σουλτάνας Βαλιντέ (ή Γενί Τζαμί). 14. Το ανάκτορο του Πορφυρογέννητου.

περισσότερα


Ο Πύργος του Λεάνδρου στην Κωνσταντινούπολη. Στο βάθος η συνοικία Καντί Κιόι στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

περισσότερα